söndag 9 maj 2010

Det var väldans #64


Idag avgörs det i England. Neröst var ordet...

... Roade mig med att kolla lite på statistiken hur mycket lagen skjuter i allsvenskan i år. Fast så särskilt roande var det inte när man grävde lite djupare i siffrorna. Om man gillar Kalmar FF vill säga.


Flest skott i Kalmar FF har lite överraskande Abiola Dauda avlossat den här säsongen. 19 stycken varav 6 träffat mål närmare bestämt. Då ska ni veta att den gossen bara spelat 5 matcher från start, blivit utbytt 3 gånger och inbytt i 6 matcher efter 11 spelade omgångar.

Dauda skuggas internt av Mendes (16 skott), Santos (15 skott) och Smylie (12 skott). Notera då att just Smylie har bara startat 4 matcher. Tobias Eriksson däremot har startat alla 11 matcherna men ändå bara fått iväg 11 skott mot mål.

Tittar man på det i ett större perspektiv med alla allsvenska lag inblandade så är Kalmars toppskytt Dauda inte bättre än på plats 16. Flest skott i allsvenskan 2010 avlossar Gais brasse Wanderson som totalt avlossat 38 bössor. Efter Wanderson radas det sedan up idel skytekngar som Gerndt, Ekenberg, Figueiredo, Avdic och Paulinho. Wanderson avlosar alltså dubelt så många skott som Dauda som ju inte spelat alls lika mycket som de övriga kalmarspelarna som liger i topp internt i föreningen. Kort sagt... det skjut för lite i KFF 2010.

Skott ger mål, skott ger målchanser på eventuella returer, skott skapar trtyck mot motståndarmålet och skott ger framför allt mål. Och mål vill vi ju at kalmar FF ska göra. Jag vil minas att Nanne inan säsongen sa att i år ska vi spela offensivt och skapa mycket chanser. Förra säsongen gjorde Kalmar FF flest mål i allsvenskan (53) tillsammans med IFK Göteborg. Ska föreningen behåla de titeln så måste spelarna kort och gott komma till fler avslut och skjuta mer. Något att tänka på till matchen mot BP på måndag kväll kanske.
-------------------------------------------------------------------

... idag är det nerverna utanpå. Man Utd eller Chelsea? Vem tar hem titeln i England idag? Det hela är mycket enkelt. Chelsea ligger en poäng före Manchester United och londonklubben har Wigan hemma. United har Stoke hemma. Men... Man Utd har enligt mig en större vinnarkultur i laget. Chelsea tror jag är laget som kan svikta idag om något av dem nu gör det. Vinner United ligan blir de historiska. För aldrig har något lag i Premier League vunnit titeln 4 gånger i följd.
------------------------------------------------------------------

... men var tog bröderna Elm vägen? Kom hem, allt är förlåtet ;)
------------------------------------------------------------------

... var det inte det jag sa redan när allsvenskan drog igång. In med Berisha mellan stolparna. Karln har ju sett till att det inte ser ut som i AIKs försvar längre.
------------------------------------------------------------------

... GRATTIS Sävehof till dubbeln igår =) Sjukt starkt av en klubb att vara mästare på både dam- och herrsidan. Synd bara att de inte får all den uppmärksamhet som de förtjänar. Vissa västsvenska skribenter tycks inte ha förstått ett dyft utan fortsätter att skriva om hockey istället. Trist :(
------------------------------------------------------------------

... Shit! Snart bara 4 timmar kvar till avspark på Old Trafford.
------------------------------------------------------------------

... vadå??? Har hockey-VM startat... jaha... Någon som vet vilka Sverige möter och i vilken grupp de spelar i???

/Redaktören

Inga kommentarer: