lördag 1 maj 2010

Inför Gefle - Kalmar FF


Hit styr Kalmar bussen på söndag.

Efter den välbehövliga första trepoängaren så är det nu dags för Kalmar FF att styra bussen mot norr och matchen mot tabellelvan Gefle på Strömvallens konstgräs söndag eftermiddag klockan 17:00. En match där KFF på nytt måste upp i samma arbets- och kampvilja som man visade på Fredriksskans mot Örebro.
Låt oss nu hoppas att det inte var en tillfällighet att KFF äntligen vann. Låt oss nu hoppas att det inte var entillfällighet att Berisha vaktade målet och låt oss hoppas att det inte var en tillfällighet att Tobbe Carlsson och Paulus Arajuuri figurerade som mittbackspar. Snälla Nanne, ändra inte på ett vinnande lag nu. Låt samma manskap få förtroendet från start även mot Gefle. För vad jag förstått så är Sobralense fortfarande skadad.

Intressant läsning i tabellen är att Gefle faktiskt bara vunnit 1 match hemma den här säsongen på 4 försök. 1 match har slutat oavgjort och 2 matcher har Gefle förlorat på Strömvallen 2010. KFF å sin sida har 4 kryss på de 4 bortamatcher laget spelat. Så poäng måste tas. Förra säsongen slutade möte i Gävle 1-1 efter ett inledande starffmål av Rasmus Elm och en kvittering av Hasse Berggren i den 63:e minuten. Ännu roligare var det 2008 då KFF vann med hela 5-1 på Strömvallen. Statisktiskt de senaste 2 åren lovar alltså gott.

Men om mungiporna även ska peka uppåt efter morgondagen så måste Kalmars backlinje och målvakt se upp med Alexander Gerndt som hittat rätt hela 6 gånger den här säsongen och är oroväckande bra. Hade allsvenskan varit normal även 2010 så hade jag nog iskallt räknat med KFF-seger. Men nu är jag lite mer ljummen och tror att det här blir riktigt tufft. Men optimisten inom mig tror ändå på en knapp kalmarseger. Gefle kommer trots allt till match med 4 raka förluster i bagaget.

Läget i lagen:
Kalmar FF
Skador/avstängningar: Daniel Sobralense (s), Mattias Johansson (s), Robin Östlind (s).
Gefle
Skador/avstängningar: ?

Detta vill Redaktören se:
- 5 skott på mål och 4 i mål senast mot Örebro. Skott ger onekligen mål. SKJUT!!!
- Aggresivitet och en sjutusan till inställning.
- Spela längst marken på Strömvallens konstgräs.
- Behåll Berisha i målet.
- Behåll Arajuuri och Tobbe C som mittbackar.

Redaktörens startelva (4-4-2):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson
Daryl Smylie, Henrik Rydström, Erik Israelsson, Tobias Eriksson
Ricardo Santos, Daniel Mendes

Redaktören noterar:
Att vi aldrig kommer att få se Jael i startelvan.
Att jag fortsätter att vara en usel tippare.
Att Kalmar FF är på G.

Redaktörens tips: 1-2

Till sist: Det är uppåt i Kalmar och även i IFK Göteborg. Inte tabellmässigt kanske men väl ekonomiskt. Klubbarna hade störst överskott på över 25 miljoner kronor respektive nästan 13 miljoner. Vad ska Svante & co göra med de 25 miljonerna tro? Nog vill vi se något nytt och riktigt bra i truppen i sommar. Ingen Jael, utan en spelare som kan gå rakt in i startelvan.

/Redaktören

Inga kommentarer: