måndag 17 maj 2010

Historiskt mål sänkte HIF


Den snabbaste målskytten i allsvenskan genom tiderna.

Det hann bara gå 6,4 sekunder när Daniel Mendes kunde se bollen gå in i målet bakom en häpen Pär Hansson efter att HIFs mittback Markus Holgersson skjutit samma boll i ryggen på brassen. Ett historiskt mål i en match som blev HIFs först förlust för säsongen.

– Jag fick en bra träff. Det var därför bollen gick i mål. Jag kan inte gräma mig för den missen hela livet, hoppas jag får ett assist i rekordböckerna, säger Holgersson med ett leende efter matchen till Aftonbladet.
Det var stort sagt i nederlagets stund av den vikarierande HIF-mittbacken. Aldrig någonsin har ett mål fallit så snabbt i allsvenskan som Mendes lyckostrut mot serieledarna. Lite skämtsamt kan man ju säga att Nannes taktik att sätta press på mittbackarna från start fungerade ganska bra ;) Kalmars 1-0-seger över seriesuveränerna var inget annat än en enormt stark viljeinsats från Kalmar FFs sida. Ett KFF som slet och jobbade enormt över stora ytor under hela matchen. Detta trots att de fick spela med bara 10 man större delen av matchen efter att historiske Mendes blivit utvisad i den 27:e minuten. Mycket för en och samme man under en och samma match med andra ord.

Det var ett på gränsen till övertänt Kalmar som tog sig an Helsingborg på Fredriksskans. Mendes gestikulerade lite väl vilt varje gång han inte fick passningarna av Santos i straffområdet, det smällde lite väl rejält mellan varven ute på banan och KFF ödslade lite väl mycket tid på att snacka med domaren istället för att koncentrera sig på spelet. Men det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Bättre blev också Helsingborg som dominerade stort i andra halvlek, men utan att få ut särdeles mycket av sitt övertag. Därtill var Kalmar FF allt för bra den här kvällen. Trots att laget föll mer och mer ju längre matchen gick så stod backlinjen upp hela tiden. De gånger HIF ändå lyckades snirkla sig fram till en målchans så stod Etrit Berisha där bak som en gigantisk härskare i sin egna borg. Så bra han var i går.

KFF har ännu inte förlorat med Berisha
mellan stolparna.

Även de fyra männen framför honom var mycket bra. Även Jocke Lantz, som jag gnällt lite på ibland, gjorde det mesta rätt och var synnerligen resolut i sina ingripanden. Men nog fick man lite kalla kårar när Tobbe Carlsson haltade av och Marcus Lindberg ersatte backbjässen mot sin gamla klubb. Men Lindberg gjorde det strålande han också. Sobralense var lysande i matchen då han hela tiden oroade Helsingborgs mittfält och backlinje med sina fina instick till ständigt giftige Ricardo Santos. Kapten Rydström slet som en galärslav och... ja, hela KFF var väldigt bra.


Bollinnehavet till trots. Helsingborg skapade förvånansvärt få bra chanser. Istället var det Kalmar som oroade HIFs stukade backlinje och vann faktiskt skottstatistiken med 8-7. I halvtid hade smålänningarna ett klockrent övertag även när det gälde skott på mål. En siffra som tillslut stannade på 6-6. Då ska ni som inte sett matchen veta att Kalmars chanser var hetare än HIFs. Nä, jag är djupt imponerad av Kalmar FFs laginsats i matchen och på sättet de genomförde kampen där ute på Fredriksskans gräsmatta. Hade den arbetsmoralen funnits även i inledningen av serien så hade KFF legat betydligt högre upp i tabellen än den sjätte plats man i går klättrede upp till. Bra jobbat, bra coachat och bra genomfört KFF. 5196 åskådare på Fredriksskans. Riktigt riktigt bra tycker jag!

Nu väntar 2 bortamatcher för Kalmar FF innan VM-uppehållet. Först Trollhättan i cupen på onsdag och sedan BK Häcken i allsvenskan på lördag på Hisingen. Kan Kalmar komma upp i samma arbetskapacitet som i de senaste matcherna är jag inte ett dugg orolig. Det blir två segrar innan semestarvilan tar vid och VM-matcherna tar över.

Ett sammandrag från matchen hittar du HÄR. Men pass upp! Det händer snabbt ;)

/Redaktören

4 kommentarer:

Owe sa...

Det var bra att Kalmar FF följde mina intentioner att vara med från 1:a sekunden till den sista sekunden.


Redaktören

Check

http://www.mycketgutt.se/

Redaktören sa...

Bluff!

Redaktören sa...

Fast din intention angående matchen var sannerligen ingen bluff ;)

Owe sa...

All publicitet avseende att visa att Kalmar FF finns är bra, utom viss negativ publicitet såsom Bapupa och Jael F.

Jag hoppas Abiola får spela emot TFC och IK Häcken jag lever på hoppet att vi kan förlänga IK 's negativa trend.

IK får mycket gärna vinna dock inte emot Kalmar FF på lördag eftermiddag.

OBS Jag gillar IK H samtidigt älskar jag Kalmar FF.