måndag 10 maj 2010

Seger borta mot BP

Santos och Ålander klappas om efter 2-0.

Ricardo Santos var stor matchhjälte när Kalmar FF tog 3 mycket viktiga poäng på bortaplan mot Brommapojkarna. Det i en match där KFF tillslut kunde vinna med 3-2 efter att ha haft ledningen med 3-0. Synd att släppa in BP i matchen med ändå starkt att hålla undan till seger.

Santos 2 mål och en assist gör givetvis brassen till stor matchhjälte och nu har brassen gjort hela 7 mål i allsvenskan och skuggar Avdic och Gerndt i skytteligan. 1-0-målet höll hög klass där Santos snyggt nickade in bollen i nät på Sobras högerinlägg. Stefan Ålander av alla gjorde sedan 2-0 på pass från Santos innan brassen gjorde Kalmars 3-0-mål genom en fin lite lättning förbi BP-målisen. Alla målen i första halvan av anda halvlek. Ett sammandrag av matchen hittar du HÄR.

Segern innebar KFFs först seger på bortaplan i år och ett nytt kliv uppåt i tabellen till en 8:e plats med häng på fjärdeplacerade Mjällby som har 2 pinnar mer. Även om BP hade det mesta av spelet i första halvlek och fram till KFFs ledningsmål så måste man ändå imponeras av smålänningarnas kamplusta och den där förmågan att komma igen. Något laget saknat i inledningen av serien.

Satistiken talar för en jämn match över 90 minuter men något övertag för BP. 12 skott av KFF och 7 på mål känns ok på bortaplan. Men framför allt känns ju den först segern på bortaplan riktigt gutt. Nu är det bara för Nanne och hans mannar att haka på det inslagna vinnarspåret och fortsätta i samma anda. Det känns som den röda maskinen inte hackar längre utan börjar rulla på som en smidig V8. Nu väntar närmast suveränerna Helsingborg hemma den 16 maj på Fredriksskans. Tänk om Kalmar kunde bli laget som spräckte skåningarnas nolla i förlustkolumnen. Mycket intressant läge må jag säga.