onsdag 10 juni 2009

Dags för Maltamatchen


Lurarna på för alla synskadade på Ullevi ikväll.

Ikväll klockan 19:00 ska den stukade svenska fotbollslandslaget upprätta lite av sin heder när Malta ska besegras på Ullevi i Göteborg. Jag skriver besegras, för något annat räknar jag inte med.

Sverige har 16-0 i målskillnad på malteserna i de tre senaste mötena. De senaste två matcherna har slutat 7-0 och 6-0 till de blågula och allt annat än seger ikväll vore en praktskandal. Så långt är nog de flesta överens.

Däremot går nog åsikterna isär om hur Sverige ska formera startelvan ikväll. Redaktören träffade den vänlige Sandro Micallef på presskonferensen i går som, enligt visitkortet, är "sports content executive" på Melita Sports i Malta. Vad nu det är??? Lät flott i alla fall. Nåväl, han hade bra koll på Maltas fotbollslag och gav mig deras laguppställning inför matchen. När han frågade mig hur Sverige skulle formera sitt lag så blev jag lite tveksam, men levererade följande laguppställning till honom:

Mv: A Isaksson
Hö back: Adam Johansson
Mi backar: D Majstorovic och O Mellberg
Vä back: B Safari
Hö mittfält: R Elm
Mi mittfält: A Svensson och V Elm (önsketänkande)
Vä mittfält: C Wilhelmsson
Anfall: Z Ibrahimovic och M Berg

Finns väl ingen anledning att ändra på den startelvan idag. Frågetecken ändå för att Viktor Elm startar i mitten. Känner jag Lagerbäck rätt så går han på rutin och väljer Kim Källström. Kanske kanske kan då Viktor ta Chippens kant. Men nää... Nåväl, även Nanne vill se Viktor från start istället för Kim Källström.

Fast å andra sidan, vad sägs om en 4-3-3 uppställning med Zlatan, V Elm och Berg längst fram. Vore väl sköj :) Då kanske vi kan klättra uppåt från den där 44:e-platsen på listan som visar vilka lag som gör flest mål i Europa just nu. Faktum är att Sverige nu ligger efter både länder som Armenien och Luxenburg vad gäller målgörarstatistiken. Fast vi har häng på både Makedonien, Andorra och Moldavien :(

Redaktören ser matchen från sin gamla kommentatorsplats på Ullevi för att därifrån syntolka matchen för synskadade på plats. Ett riktigt kul jobb där man får reflektioner och synpunkter direkt efter match. Det är ett glatt gäng på 3-4 stycken som brukar sluta upp till matcherna. Hoppas på att få se ett par till nu när det är landskamp och allt.

Förhoppningen är att sedan kunna göra intervjuer med bröderna Elm efter matchen till SR Radio Kalmars torsdagsmorgonprogram. Vi får la se hur det går med den saken. "Det stängda landslaget", som det ju heter nu för tiden, har sin regler och paragrafer.

/Redaktören

Inga kommentarer: