fredag 5 juni 2009

Redaktören tror på Rasmus från start


Du behöver inte fundera mer Rasmus. Du får spela.

I morgon springer de svenska herrlandslaget ut på Råsundas gräsmatta för VM-kvalmatch mot Danmark. Frågan är om Rasmus Elm är en av de elva svenska spelare som får vara med i denn lilla exclusiva grupp? Redaktören tror det blir så.

Vad bygger jag då den testen på? Rasmus har kanske inte stått att känna igen riktigt under våren i allsvenskan. Men den unge mittfältaren har växt och växt ju längre säsongen lidit.
- Jag har jobbat med lite kvickhet i fötterna, släppt på styrketräningen och hoppat över lite benstyrka för att få lite piggare och lättare ben, säger han i en TT-intervju.
Redaktören har provat samma sak dock utan samma positiva resultat. "Back to my sofa", med andra ord.

Nåväl, Det har synts även på Fredriksskans de sista matcherna innan uppehållet att Rasmus sett piggare och piggare ut. Klippet i skottet har suttit där hela tiden. Och det är just skottet i kombination med en stigande formkurva som gör att jag tror på Rasmus i startelvan mot Danmark.

Det mesta talar för att Rasmus tar högerytterplatsen i Lagebäcks uppställning om man sett träningarna som blågult genomfört de senaste dagarna.

Vad gäller broder Viktor så är läget ett lite annat. Trots en mycket bra säsong i Herenveen så blir det bänken inledningsvis för hollandsproffset. Men skulle Sveriges anfallsspel gå i stå så kan mycket väl Viktor med sin längd, spelbegåvning och sitt målsinne komma in som ett offensivt alternativ. För inte vågar väl Mr Försiktig (Lagerbäck) chansa med en Elmare på varje kant från start? Nä, tror inte det.

Här är Redaktörens startelva:
Målvakt: Andreas Isaksson

Högerback: Adam Johansson
Mittbackar: Daniel Majstorovic och Olof Mellberg
Vänsterback: Mikael Nilsson

Höger mittfält: Rasmus Elm
Centralt mittfält: Anders Svensson och Kim Källström
Vänster mittfält: Christian Wilhelmsson

Anfall: Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg

Noterbart:
Henrik Larsson är ur form. Det såg ni väl mot Kalmar ;) Ok, Henke kan servera Zlatan med drömpassningar. Men göra mål...det kan han inte. Marcus Berg är i toppform och borde få platsen längsta fram. Mäktige Zlatan bröstar ner och "Mackan" sätter dem.

Adam Johansson är inne i ett otroligt stim just nu och tar platsen till höger istället för B Safari.

Hur mår Anders Svensson egentligen? Han och Källström har ju sällan trivts ihop. Men va sjutton...bättre än att ta in Daniel Andersson.

När Chippen sprungit sig trött kommer Viktor in till vänster.

/Redaktören

Inga kommentarer: