torsdag 11 juni 2009

Elmarna helt ok


Redaktörens dotter (Maja) trivdes på Ullevi igår.

Efter att ha sett Sverige besegra Malta med 4-0 på Ullevi igår så får man väl ändå säga att bägge bröderna Elm var helt ok. Rasmus den något vassare. Inte minst med tanke på hans två assist. Klacken till Zlatans mål var högklassig.

Men matchen i övrigt saknade mycket. Speciellt tempot var under all kritik. Malta fick svenskarna att vackert dansa med i den vals som kallas slowmotion. Täta malteser såg till att krympa ytorna för svenskarna som bara tjongade boll i de bakre leden och inte hittade några alternativa autostrador framåt i banan.

I andra halvlek lyckades en del långa bollar nå bakom den maltesiska backlinjen samtidigt som även kantspelet blev bättre från svensk sida. Något som sedan även resulterade i mål.


Rasmus var nöjd efter 4-0 mot Malta.

Elmarna då? Ja Rasmus var sämre än mot Danmark. Samtidigt är spelet ett annat mot Malta. Kanske trivs ändå Rasmus bättre när det är två som dansar så att säga. Men klacken fram till Zlatans mål och de ribbträffen fram till Källströms nickmål var delikata. Två assist kan ingen ta ifrån grabben. I övrigt var han inte lika mycket vän med bollen som vi vant oss vid. Men även Rasmus växte mer och mer under matchens gång.
- Det är klart att det är jättestort och jättekul att få spela i landslaget, sa Rasmus till Redaktören efter matchen.
Känner du att du prenumererar på den där högerytterplatsen i landslaget nu?
- ha ha! Nej, så funkar det inte i landslaget tyvärr. Det är mycket form och sånt som spelar in, flinade Rasmus.
Rasmus berättade också att han fick en rätt kraftig smäll mot ena benet i slutet av matchen och hade rätt ont efteråt. Samtidigt trodde han inte det skulle stoppa honom till U-21 EM.
Betyg: 3 (av 5)

Viktor kändes obekväm på kanten. Något han även poängterade efter matchen till Redaktören.
- Jag trivs bättre på det centrala mittfältet, var hans omedelbara kommentar.
Viktor kom tyvärr fel i positionerna långa stunder och var inne och fladdrade en del på Källstöms och Zlatans marker. Vilket fick till följd att det ofta var två svenskar på samma yta. Trångt, plottrigt och inte särdeles effektivt.
- Men det är klart, sa Viktor, får man spela i landslaget så är väl en vänsterkant helt ok.
Tråkigt att hans jätteskott räddades av målvakten. Hade varit "mumma" med en elmstrut där.
- Han kom ju flygande i hundraåtti målvakten...tyvärr, avslutade Viktor.
Betyg: 2 (av 5)

Mer läsning:
Barometern
Aftonbladet
GT/Expressen

/Redaktören

Inga kommentarer: