onsdag 24 juni 2009

Sverige enkelt till semi

Det blev en sprakande U-21 fest i går mot Sebrien och en lika sprakande seger för Sverige med 3-1. Lika festligt var det dock inte att Wernbloom och Bajrami nu tvingas avstå semifinalen i Göteborg mot England på fredag.

Det var liksom inget snack igår kväll mot Sebien. Sverige skulle bara vidare i turneringen och gjorde så också. Nu ställs blågult mot England på fredag. Ett lag som i mitt tycke är det klart bästa laget i hela U-21 EM.

Med Walcott och Campbell framåt, Mark Nobel på mitten och Mancienne, Richards och Hart bakåt så tyder mycket på att det blir respass för Sverige i semifinalen. England, med 2 segrar och ett kryss har imponerat stort och tar förmodligen hem hela rasket. Men låt oss hoppas att jag har fel.

Nästa problem för Sveriges del är att fram för allt Pontus Wernbloom är avstängd. Wernbloom har med sin inställning gett hela det svenska laget den energi och kraft som också borgat för det klockrena anfallsspelet där Marcus Berg levererat gånger fem. Men också gett Rasmus Elm de bollar han vill ha för att i slutänden servera Berg och Toivonen där framme med delikata passningar. Rasmus hade ju faktiskt stor del i två av gårdagen mål mot Sebien. Lägg därtill att han hade foten med i samtliga fem mot Vitsryssland. Så kikar man ett steg längre så anser jag att Wernblooms intensiva mittfältsspel tillsammans med klubbkompisen Gustav Svensson gett Elm och Co det utrymme och understöd som behövts för att glänsa.

Emir Bajrami var lysande igår och kommer givetvis att saknas även han (avstängd). Men där tror jag att Blackburnproffset, Martin Olsson, ersätter ok på kanten. Malmö FFs, Labonit Harbuzi, torde vara mannen som går in och tar Wernblooms plats på det centrala mittfältet. Frågetecken dock för hur Harbuzi klara det defensiva krigarjobb som Wernbloom gjort i samspel med Svensson. För kriga lär Sverige få göra mot ett snabbt och effektivt England.

Till sist: Tack Italien för att ni tillslut vann över Vitryssland med 2-1 och därmed såg till att England-Sverige möts på Gamla Ullevi i Göteborg. Det ska bli riktigt sköj att se :)

/Redaktören

2 kommentarer:

mats sa...

Vitsryssland? :)

Redaktören sa...

Ja, tack vare att Italien vann med 2-1 igår så vann de också gruppen. Det innebär att Sverige kom tvåa i gruppen och möter England i Gbg på fredag i semifinal.