tisdag 9 juni 2009

Senaste nytt från landslaget

Zlatan sa sitt under dagens presskonferens.

Rasmus Elm sa till Redaktören direkt efter dagens träning att han kände sig både pigg och rask inför morgondagens match. Såg inte mycket av farten i kalmaritens ben eftersom dagens träning var stängd förutom stretchingen efteråt. Men räkna med Rasmus från start. Viktor från start är fortfarande osäkert. Men Lagerbäck flaggade för ett offensivt spel och då är ju Viktor Elm med i beräkningarna.
------------------------------------------------------------------

Zlatan intog podiet i Ullevis inre efter träningen tillsammans med förbundskapten Lars lagerbäck. Det mest häpnadsväckande av den tillställningen var väl att Johan Elmander och Mikael Nilsson är skadade och missar morgondagens match mot Malta. Nilsson med lårproblem och Elmander har ju en axelskada som inte vill läka ordentligt.
------------------------------------------------------------------

Zlatan snackade något om att alla som är med är duktiga. Det har sett bra ut och alla ser fram emot matchen i morgon. Vi har tränat bra osv osv osv.
- Det ska bli skönt att spela igen. Vi måste vinna förstås annars är det kört. Med all respkt för Malta. Vi är här för att vinna, sa Zlatan.
Känner du att du får ut din fulla potential i landslaget?
- Absolut! Så länge vi skapa chanser så är jag inte orolig.
Hur ser du på fortsättningen av kvalet?
- Fem matcher vi måste vinna alla matcherna. Men vi måste ta en match i taget :)
Vi måste helt enkelt gå ut och köra så offensivt som möjligt, fortsatte italienproffset.
Vad betyder det för dig om Sverige skulle missa VM?
- Vi har inte haft turen med oss. Vi skapar så många chanser mot både Danmark och Portugal men får inte dit dem. (Ööööh... red notering)
Hur har ni i laget påverkats av det som hände Henke och hans familj?
- Vi måste stötta Henke på alla sätt. Men det är inget att snacka om utan gå ut och visa respekt för honom och hans familj, sa Zlatan och gick.
------------------------------------------------------------------

Lagerbäck tog över och frågorna kom mycket att handla om forwards.
- Alla ser pigga och krya ut utom Johan Elmander då som är skadad, sa Lagerbäck.
Är det roligt att vara förbundskapten för Sverige idag?
- Det är precis lika trevligt som det brukar vara, log Lagerbäck.
Sedan handlade resten av hur Sverige ska besegra Malta och tugget om att Malta är ett bra lag osv osv osv. Men även Lagerbäck poängterade att offensiven måste fungera och vi ska köra för fullt där ute.
- Jag hoppas inte på busvisslingar utan att vi ska kunna bjuda på en bra match och att alla ska kuna gå hem härifrån nöjda och glada, avslutade vår förbundskapten.
-------------------------------------------------------------------

Redaktören tror på två bröder Elm från start i matchen mot Malta i morgon. Detta motiverar jag med att det snackades mycket om offensiv fotboll på presskonferensen efteråt.
Barometern får nog skicka någon för att bevaka de båda elmarna på nära håll. Även Billy Lansdowne är välkommen att titta lite extra på Zlatan ;)

/Redaktören

Inga kommentarer: