måndag 22 juni 2009

Ungerska Debrecen för Kalmar FF i CL-kvalet


Hit skall Kalmar FF för att försöka ta sig vidare i CL-kvalet.

Kalmar FF kommer att få möta de ungerska mästarna Debrecen i kvalomgång 2 till Champions League. Det stod klart efter lottningen i Schweiz idag.

"Debrecen är en stad i östra Ungern cirka 35 km från gränsen till Rumänien. Den har cirka 210 000 invånare, vilket gör den till Ungerns näst största stad. Staden har kallats Kalvinisternas Rom på grund av reformationens utbredning österut under 1500-talet och 1600-talet. Det var studenter från ungersktalande områden ifrån Karpaterbäckenet som vandrade västerut till olika universitet och tog med sig kalvinismen tillbaka."

Så står det att läsa om den stad dit alltså Kalmar FF ska bege sig för att möta Debrecens fotbollslag. Den första matchen kommer att spelas i Ungern den 14/15 juli med returmöte den 21/22 juli.


Hela lottningen.

Notera att:
Tack vare nya kvalregler riskerar inte Kalmar FF att stöta på lag från de bäst rankade fotbollsligorna förrän i gruppspelet. Däremot måste de svenska mästarna, efter Debrecenmatchen, ta sig förbi ytterligare två kvalomgångar om gruppspelet ska bli verklighet.

/Redaktören

Inga kommentarer: