onsdag 3 juni 2009

Oro för arenan, men ändå inte

Den senaste tiden har bloggare och andra som intresserar sig för Kalmar FF med rätt oroat sig för arenabygget och dess fortsatta öden och äventyr. Redaktören tog saken i egna händer och ringde upp KFFs ordförande, Johnny Petersson, som lät lugn men en aning irriterad.

Bakgrunden är den att rykten börjat spridas kring arenafrågan igen. Både den gode Godfatherbloggen och Kalmar FFs läktarblogg kände sig med rätta oroade över det de hört. Nåväl, så här svarade Johnny P på mina frågor.

Ligger det någon sanning i att delar av arenabyggsbeställningarna dragits in och att bygget är på väg att ändras?
- Sanningen är att vi fortfarande väntar på ett besked från regeringsrätten och att den ekonomiska situationen idag gör att dagens modell av arenaplanerna kommer att förändras?

Kommer arenan som sådan att förändras menar du?
- Nej, modellen för hur vi finansierar bygget och hur den ekonomiska planeringen ser ut kan komma att förändras.

Hur då?
- Ja, det kan jag inte svara på idag eftersom överklagandet om prövningstillståndet i regeringsrätten inte är klart ännu. Det kan ju inte vi i Kalmar FF styra över.

Men vad innebär det här för arenans utformning i framtiden?
- Inget. Arenan kommer att byggas på den plats och efter de ritningar som vi skissat på allt sedan 2008. Men den ekonomiska situation som råder just nu gör att dagens modell av hur vi går till väga förändras.

Du tror alltså att ni kommer att få rätt i regeringrätten och kunna gå vidare och bygga den nya arenan?
- Vi kommer att få rätt!

Jaha, sa Redaktören och tackade för samtalet. Känns väl i och för sig lugnande att veta att ingen tänkt lägga ner planerna på en ny arena. Men samtidigt är känslan lite oroande inför hur den ekonomiska modellen kommer att se ut i slutändan.

Vad gäller regeringsrättens beslut så har mina efterforskningar på det planet inte gett något. Svaret därifrån är alltjämt att ett belut kommer någon gång under sommaren...troligtvis...kanske...i alla fall...

/Redaktören

Inga kommentarer: