måndag 19 oktober 2009

Framtiden?



Framtiden är här! Många mycket intressanta uppslag och snackisar har varit under luppen i helgen. Många intressanta snackisar om Kalmar FFs framtid, både på planen och utanför.

Snackis nr 1: Det första jag kommer att tänka på är förstås den unga framtiden som fått visa sina ansikten i Kalmars röda tröja. Mattias Johansson som högerback från start mot Gais och Erik Israelsson in i den 86:e matchminuten istället för Reinaldo. Jag tittade på hela matchen i efterhand på färjan hem från Danmark igår kväll av alla ställen och slogs av unge Johanssons mognad på planen trots sin ringa ålder. Vilken framtidsman! Israelsson hann väl i ärlighetens namn inte uträtta så väldans mycket, men han var där, han var med, han fick chansen.

Snackis nr 2: Läste på GT/Expressens hemsida hemsida att Nanne kan bli aktuell i en managerroll i KFF i framtiden. Det tror jag personligen skulle vara helt rätt för en person som Nanne. Kalmar FF tycks vilja satsa långsiktigt samtidigt som Markarydsonen nog gärna vill bli en ny Alex Ferguson här i Sverige. Ansvar för färre antal träningar och ännu mer fokus på att bygga upp en starkare trupp tillsammans med Svante S. Tanken svindlar. Tänk er själva, Nanne gluttar ut genom sitt fönster och ser sitt livsverk jobba på därute under ansvar av andra duktiga tränare (Giles Stille m fl) för att samtidigt kunna fila, snickra och pilla vidare på sitt verk i lugn och ro (läs: resa till Brasilien). Har Kalmar FF resurserna till en sådan lösning så inte mig emot. I Sverige är det ännu bara IFK Norrköping vad jag vet som testat något liknande. Det gick så där. Men med en så klok och inspirerande människa som Nanne Bergstarnd vid rodret så tror jag blint på idén. Kalmar FF har, till motsats mot exempelvis Hammarby och Djurgården, byggt på lång sikt i lugn och ro. En vinnande linje för en liten klubb i en liten stad har det visat sig. Men Nanne i en managerroll skulle det bygget kunna rendera i något riktigt stort. Om tålamodet från fans, media och klubben finns förstås.

Snackis nr 3: Arenan. Hur går det med anbuden som förhoppningsvis strömmat till? Hur är läget med arenabygget? Är väldigt väldigt nyfiken vad gäller det ärendet. Här är den verkliga framtidsvisionen för Kalmar FF. Här är det så otroligt viktigt att inte bli ett nytt Göteborg med en ny arena som inte blev så där värst lyckad. Usel gräsmatta, dålig tillgänglighet till kiosker och toaletter (som det innan sas skulle bli så flott och bra), regn på den skrivande pressen på pressläktaren, avbytarbänkar som tillslut var tvugna att grävas ner, biljettköpsstrul och små irriterande fel som gjort att arenan här i Göteborg inte blivit någon braksuccé. Nä, vänd istället blickarna mot Malmö innan ni bestämmer er kära Kalmar FF. I alla fall om arenabygget ska bli lyckat. Där har man tänkt till, byggt snyggt och lyckats. Ok, den blev svindyr. Men det positiva är väl värt att ta en närmare titt på ändå.

/Redaktören

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja det är ju hemskt att pressen skall få regn på sig, det är ju dom som betalar för att arenan skall gå runt

Redaktören sa...

Nu var andemeningen att det finns så många små fel på arenan. Att sedan pressen delvis drabbas är bara ett exempel.
Men om du gillar och bli blöt och har svårt att utföra det du är där för att göra så välkommen till Gamla Ullevi. Taken hjälper föga.

Anonym sa...

Takutformning mm är lite sent att diskutera nu, skulle man ha gjort (och gjorde såklart) innan förfrågningsunderlaget gick ut till byggarna. Att döma av de ritningar man sett på arenan så är den ju inte direkt lik Göteborgs Arena, där kan man ju nästan med blotta ögat förstå att takets nytta är liten. Nu får vi bara hoppas att anbuden (eller åtminstone ett av dem) ligger inom FFs ekonomiska ramar.