söndag 11 oktober 2009

Nu är det över, nu är det kört


Sverige nere för räkning.

Klockan stod på 22.00 och danska fotbollsspelare solade sig i skenet från ljuset från de starkt lysande lamporna på Parken i Köpenhamn i glädjen och vetskapen över att de är klara för VM. Samtidigt försvann de svenska spelarna med Lasse lagerbäck i täten ut i den mörka danska natten med vetskapen om att de inte får vara med i samma VM.

Att jag personligen tyckte att Sverige var det bättre laget, att Zlatans boll inte alls var över kortlinjen och att Isaksson hade oflyt vid målet spelar liksom ingen roll nu. 3-poängaren går till Danmark och den här gången kan inte poängen omfördelas efter slutsignalen. För ingen tokig dansk supporter tog sig in på arenan. Skönt var väl det i och för sig.

Det är med djupa suckar och ett stukat självförtroende som jag helt enkat bara konstaterar att Sverige inte räckte till i detta VM-kval, trots Zlatan i laget. Målen var för få i kvalet och Zlatan för bra för ett svenskt landslag som inte förstår Barcaspelarens genialitet all gånger. Trodde i min enfald att Henke skulle förstå den långe. Men... nej! Rasmus Elm var för långsam och omständig i sina uppspel och har ett bit kvar till internationellt tempo. Men det kommer tro mig. Kantspelet fanns helt enkelt inte vilket fick till följd att anfallsspelt blev lidande.

Men Kim Källström var bra, Zlatan var trots allt majestätisk och försökte verkligen luckra upp det täta danska försvaret och den svenska backlinjen skötte sig helt ok tycker jag. Ändå uteblev de där riktigt heta chanserna som kan resultera i ett mål framåt för svenskarna.

Nä, nu blir det till att bygga nytt för svensk fotboll. Det är dags att lotsa in ännu fler unga spelare och det är dags att byta förbundskapten. Det är många namn som figurerar på den listan. Hamrén sägs ligga bra till, U-21 Lennatsson likaså. Men vem det blir vågar jag inte gissa på i dagsläget.

Gårdagskvällen var sur som ättika. Ändå är jag inte orolig för att svensk fotboll kan resa sig ännu en gång efter att ha tagit räkning till 9 den här gången.

/Redaktören

Inga kommentarer: