fredag 16 oktober 2009

Inför Gais


Se upp med den här mannen.

När man tänker på Gais så tänker man ofta på brassen Wanderson. Så också inför mötet med Kalmar. Brassen gjorde hattrick i Gais segermatch mot Gefle som slutade 4-0 den 17 september och lär bli farlig även mot Kalmar.

Gais ligger oförtjänt långt ner i tabellen om man tittar till vad laget presterat på planen under säsongen. Ok, en tabell ljuger alltid sägs det. Men i det här specifika fallet är jag benägen att säga emot. Gais är bra, Gais är farliga i offensiven men Gais sviktar i defensiven. Göteborgarna har växt psykiskt sedan Benny Lennartsson kom till klubben och ingöt lite självförtroende.

Dessutom är de riktigt heta på de fasta situationerna numera. Något "mentorn" Lennartsson gnuggat en hel del under sin korta tid i Göteborgs altet & idrottssällskap. För Kalmars del gäller det också att täppa till på Stefan Larssons vänstersida om det ska bli någon vinst. Där kommer väldigt ofta Mattias Lindström rännande i en hiskelig fart. Lindströms inlägg hade under en tid rätt undermålig kvalitet. Något som sett bättre ut senare på säsongen. Ett livsfarligt anfallsvapen.

Även den centrala ytan utanför straffområdet är ett vapen för Gais. Det är där som Wanderson huserar och om han kommer rättvänd och får de ytor han behöver så smäller det direkt. Här gäller det för Kalmars försvar att inte lockas för högt upp i banan och gå bort sig. Här måste Rydström in och gnugga, skrika och göra livet surt för brassen. För han har en tendens att surna till och där igenom tappa motivation den gode skytteligaledaren i allsvenskan, Wanderson.

Att pumpa på på vänstersidan är ingen bra idé för Kalmar FF om ni frågar mig. Rutinerade och i år mycket duktige högerbacken, Jonas Lundén, har fått en nytändning och varit skadefri. Han har varit lysande hela säsongen och satt stopp för det mesta på sin kant. Nä, det bästa alternativet för KFF är att jobba centralt eller på högersidan i anfallsspelet där det är betydligt lättare att ta sig fram. Men... se upp med Gais lagkapten och vänstermittback, Fredrik Lundgren, som har ett minst lika stort fotbollshjärta och agresivitet som vår egen kapten Rydström.

Gais bortastatistik skrämmer inte 3-3-7 och 22 insläppta mål är inte mycket att skriva hem om. Skrämmer gör däremot Kalmar FFs hemmastatistik. 9-1-3 på 13 matcher och 26 gjorda mål imponerar. bara IFK Göteborg har gjort fler mål på hemmaplan. Men vad ska man säga om statistiken i de 6 senaste matcherna? 3 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster skrämmer inte. Nu har KFF haft tid på sig att slicka såren och troligen spelar Mendes från start igen. Men samtidigt är det ju svårt att säga var laget står rent formmässigt just nu.

Gais kommer till matchen med en blytung derbyförlust mot IFK i bagaget. Men dessförinnan 3 raka segrar och 2 oavgjorda matcher. Det kan bli en tung lördag för Kalmar FF. Samtidigt känner jag att den starka hemmastatistiken talar sitt egna språk och nu är Rydström tillbaka i spel igen efter sin avstängning och red råg i ryggen för laget. Nu vill jag också se att Nanne tar bort den olycklige Jocke Lantz och sätter in Marcus Lindberg bredvid Ålander. Kalmar behöver täta till bakåt, Kalmar behöver 3 poäng och Kalmar ska ha 3 poäng om man inte tillåter Wanderson, Pär Ericsson och Mattias Lindström att briljera i offensiven.

Kalmar har 2 segrar, 1 oavgjord och bara 1 förlust hemma mot Gais de senaste 4 matcherna. Historien från i fjol (4-0) får gärna upprepa sig :) Även om jag inte tror på så stora siffror. Tyvärr är jag själv i Danmark och jobbar med innebandy, men får väl ta nätet till hjälp för att kunna följa matchen.

Redaktörens tips: Kalmar FF - Gais 2-1

/Redaktören

1 kommentar:

Mats sa...

Har du ingen KFF-app i din telefon? :)

Tror ärligt talat också på 2-1.