torsdag 4 februari 2010

Förlust mot FCK


Tobias Carlsson målade igen.

Precis när de flesta trodde att Tobias Carlsson uppoffrande kvitteringsnick i den 50:e matchminuten innebar vind i seglen så höll sig ex. kalmariten, Cesar Santin, sig framme och kunde fastställa slutresultatet til 2-1 för danskarna.

- Häpp, sa Nanne och insåg att han förstås haft stor del i Santins utveckling och anpassning till europeisk fotboll.

Men KFF ska inte vara missnöjda med insattsen på Marbella. Tvärtom. Långa stunder såg det faktiskt rätt bra ut och framför allt efter kvitteringen så tog Kalmar över matchbilden markant. Inte illa mot ett nordiskt topplag som ju faktisk är mitt inne i sin säsong och har ett minst sagt namnkunnigt lag.

Intressantast för kvällen 1: Var utan tvekan KFFs nye finne, Paulus Arajuuri, som var klart bäst i Kalmar FF. Mycket brytsäker, mycket stabil och dessutom visade han ett fint huvudspel på fasta situationer. Både i det egna och i motståndarnas starffområde. Det ska bli väldigt intressant att följa den gossen i allsvenskan 2010.

Intressantast för kvällen 2: Var att gamle, goe, tuffe Tobbe C på nytt gör mål. Konstigt att det alltid är han som kliver fram och sätter bollarna i nät när det som bäst behövs. Minns allsvenska våren 2009.

Sacramento var usel och jag ropade hans namn i ren islak i soffan flera gånger. Hade betydligt större förväntningar på den gubben. Mittfältet med Rydström, Eriksson och Smylie var helt ok. Anfallsmässigt gladde Mendes mest, men även Sobralense glimtade till. Wastå var bra och kunde inte göra mycket åt baklängesmålen.

Av Jael såg vi intet. Jo, han var på planen, men jag tror faktiskt inte han rörde bollen ens. Ok, jag kan ha fel där. Men något minnesavtryck satte han då inte. Nu är han förstås helt förlåten för det med tanke på sin korta närvaro i klubben. Men i slutet av turneringen vill jag allt se liiiite mer i alla fall.

Tristas för aftonen: Var att Tobias Eriksson stukade foten. Stel som sjutton, var förmidagsrapporten från Marbella. Hoppas för allas skull att Tobbe E snart känner sig bättre i foten. En nyckelspelare i KFF om ni frågar mig.

Ok, en väntad förlust blev det i inledningen av Copa Del Sol. Men med tanke på att det faktiskt är 2 mille i potten till segrarna så lär KFF starka mannar snart visa än större kunskap där ute på det gröna fältet redan på fredag. Då väntar Shaktar Donetsk kl 19:30. Missa inte det!

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

KFF möter Molde på fredag, inte Shakhtar.

Redaktören sa...

Sorry! Läste fel i kalendern. Molde ska det visst vara ja.
Spelschema finns här:
http://www.copadelsol.org/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=69