lördag 27 februari 2010

Oavgjort mot Elfsborg

Slut: 1-1 i ett klimat som inte lämpar sig för fotboll.

Kalmar FF klarade att hålla undan i slutet av matchen mot Elfsborg och fick med sig 1-1 när domaren blåste för full tid.

KFF var helt ok i en match där stor delar av den tänkta startelvan var med från början för KFFs del. Elfsborg skapade klart mest chanser och låg närmast ett ledningsmål. Men vem minns bra spel. Nej, det är resultaten som räknas i den här världen. 1-1 i Ellosboxen är helt ok.

Etrit Berish var en överraskning både i starelvan och med sin insatts. Mycket bra match av den snart 21-årige målvakten. Fina reflexräddningar, bra utrusningar, vaken på hörnorna (som var många från Elfsborg) och bra snack (skrik). Kanonbackup bakom Wastå om ni frågar mig. Fast nog vill jag se en hel Wastå till premiären.

Försvaret höll ihop bra och blev ännu bättre när Paulus Arajuuri kom in i andra halvlek. Larsson hade en del fina löpningar på sin kant i anfdra halvlek. Nouri känns stabil och i mitten finns många alternativ för Nanne. Känns som Lantz är den svagaste i en grupp om fyra där.

Mittfältet var ok. Rydström och Eriksson vassast. Smylie har en bit kvar.

Anfallet var den svagaste länken den här dagen. Alla tre känndes rätt bleka och Jael hade mer är tur när han fick med sig straffen i den 18:e matchminuten som sedan resulterade i KFFs enda mål. Hade väntat mig mer av både Dauda och Mendes. Inhopparen Sacrament var usel när han kom in. Santos skapade inte mycket och tidigare nämnde Jael var blek och har en lång väg att vandra tills han är färdig för att anta större utmaningar (läs: Allsvenskan).

Min startelva till den allsvenska premiären börjar ta form och ser i dagsläget ut enligt följande i en tänkt 4-3-3 uppställning eller 4-1-4-1 om ni föredrar det: