lördag 20 februari 2010

Seger mot AIK

Daniel Mendes tvåmålsskytt mot sin gamla klubb.

Ett effektivt Kalmar FF kunde slå tillbaka svenska mästarna AIK i inomhushallen på Bosön med 3-1 på lördagen. 2 mål av Daniel Mendes och 1 av inhopparen Abiola Dauda knäckte solnaiterna.

En rykande inledning gav Kalmar ledningen med både 1-0 och 2-0 efter bara några minuters spel. Hög utdelning på chanserna och full fart framåt var det som gällde för smålänningarna. Men ju längre matche led desto mer kom AIK in i matchen. Och 2-1 i paus kändes rättvist.

Skönt att se Tobis Eriksson tillbaka på planen igen efter fotskadan. Mycket viktigt för kalmars mittfältsspel att han är hel. Sobralense dominerade stort inledningsvis och var högst delaktig i kalmars mål. Även det som föll i den andra halvleken när Sobralense slog en lysande djupledspassning till inhopparen Dauda som satte slutresultatet till 3-1.

Dessvärre för Kalmar och Dauda så var nigerienen tvungen att kliva av planen igen med kvarten kvar och med känningar i högerlåret. En stor ispåse på detsamma blev det tyvärr för Dauda.

Känns mer och mer som det är dagens målskyttar Dauda och Mendes som blir det naturliga förstavalet i anfallet för KFF när väl allsvenskan drar igång. På mittfältet känns Sobralense, Rydström och Eriksson gjutna. Sedan vette sjutton. I försvaret vill jag se Larsson, Arajuuri, Tobbe C och Nouri och längst bak Wastå förstås.

Sobras Wandersonroll blir bara mer och mer intressant. Känns som brassen har växt enorm under vintern. Lite yvig och obeslutsam ibland, men det rättar väl till sig hoppas jag.

Men summa summarum 3-1 mot AIK skäms inte för sig. Gott så Kalmar FF!