fredag 9 juli 2010

Gjorde vad som behövdes

Kalmar FF är vidare i Europa Leaguekvalet efter seger med 3-0 mot färöiska SB/Streymur med klara 3-0. Nu väntar moldaviska Dacia Chisinau i nästa kvalrunda hemma på Fredriksskans redan på torsdag.

Spelschemat är tätt just nu med cupmatch mot Gefle på söndag och EL-match mot moldaverna på torsdag. Sedan sparkar allsvenskan igång med match mot Djurgården hemma söndagen den 18 juli. Herregud alla kalmarbor sickna fester ni får vara med om. Synd bara att inte "kycklingburen" är klar ännu. Då hade festerna blivit än större.

Matchen igår inleddes med ett snabbt mål av unge Israelsson redan i den 8:e matchminuten. Två snabba av i tur och ordning Tobias Eriksson och Daniel Mendes i inledningen av andra rundan sänkte Streymur djupt i havet kring färöarna. Inte på något sätt överraskande att KFF tog den här segern. Motståndet var allt för skralt för att se sig besegrat av. Även om moldaviska Dacia Chisinau inte skrämmer nämnvärt heller så blir det i alla fall tuffare. Viktigt då att avgöra hemma redan på torsdag för att göra resan till Moldavien så smidig som möjligt.

Orosmoln finns dock över den kalmaritiska himeln. Tre av fyra mittbackar dras med skador. Tobbe C, Pualus Arajuuri och Jocke Lantz är alla hämmade även om omfattningen kring Arajuuris och Lantz skador i dagsläget är lite ovissa. Med det tajta spelschemat som Kalmar nu ger sig in i så behövs alle man på däck för att det ska gå vägen.

Upp till bevis för den sjukvårdande delan av föreningen att göra ett jättejobb för att kunna få bästa tänkbara lag på benen nästa vecka.

/Redaktören

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag skrev efter första matchen 3 Bollar!

Redaktören sa...

Bläckfiskvarning där ;-)

Anonym sa...

haha

Anonym sa...

haha