torsdag 1 juli 2010

Inför EL ikväll


Ricardo Santon sätter 2 baljor ikväll.

Det är dags för Kalmar FF att gå in i kvalet till Europa League. Match mot EB/Streymur på Fredriksskans klockan 21:00 ikväll. En match Kalmar bör vinna med 3 eller 4-0.

Den färöiska ligan är väl inte mycket att skryta med. Enligt Barometern.se har laget inte vunnit en enda match i europaspelet på 6 försök. Det gäller helt enkelt för våra färöiska motståndare att hålla nere siffrorna inför returen på Färöarna. Notera också att alla spelare i Streymur arbetar eller studerar vid sidan av sin hobby, fotboll.

Kalmar FF kommer till spel utan Etrit Berisha i målet. Även om han gått skadad en tid så fanns en liten chans att juvelen mellan stolparna skulle kunna spela enligt lagledningen. Nu blir det inte så och då kliver antagligen veteranen Petter Wastå in på hans plats. Daniel Mendes räknar jag iskallt med går in till vänster i anfallet i och med att brassen nu är spelklar för föreningen igen. Detta skulle ge denna troliga startelvan i en 4-3-3 uppställning:

Petter Wastå
Mattias Johansson, Marcus Lindberg, Tobias Carlsson, Stefan Larsson
Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Erik Israelsson
Daniel Sobralense, Ricardo Santos, Daniel Mendes

Tror inte att Nanne exprimenterar med en 4-1-4-1 uppställning utan lutar sig tillbaka på det som fungerat bra på sistone. In och kör nu KFF och samla på er så många gjorda mål som möjligt för att slippa onödig spänning på Färöarna nästa vecka.

Redaktörens tips: 4-0 (fast gärna fler KFF-mål)

Redaktörens önskan: In med Arajuuri bredvid Tobbe C för i sjutton och ge killen lite självförtroende. Han behöver matcher för att växa.

Har du inte möjlighet att gå på matchen så sänds den på TV4 Sport med start 21:00.

/Redaktören

Inga kommentarer: