lördag 10 juli 2010

Nytt cupäventyr


Kalmar FF favorit till att gå vidare i cupen mot Gefle.

På söndagen väntar ännu ett cupäventyr för Kalmar FF. Den här gången handlar det om Svenska Cupen och Gefle som står för motståndet. En match KFF bör vinna.

Jo, jag tycker faktiskt att Kalmar FF bör slå Gefle i en kvartsfinal i Svenska Cupen. Det finns dock några frågetecken att räta ut inför morgonadagens möte de allsvenska klubbarna emellan. Hur mår KFFs mittbackar och föreningens nye förstekeeper? Klart är redan att Etrit Berisha, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Robin Östlind och Emin Nouri inte kommer att vara med mot Gefle. Nouri är inte skadad men väl avstängd efter utvisningen i matchen mot IFK Göteborg i åttondelsfinalen. Lutar alltså åt Wastå i målet och Lantz samt Lindberg som mittbackar. Ute på högerbacksplatsen lär Mattias Johansson husera.

Med tanke på 3 gjorda mål på Färöarna senast så känns offensiven positiv. Bra att Tobbe Eriksson gjorde mål och att även unge Israelsson fortsätter producera. Bägge lär finnas med i den här väntade 4-1-4-1 uppställningen:
Petter Wastå
Mattias Johansson-Marcus Lindberg-Joakim Lantz-Stefan Larsson
Hernik Rydström
Daniel Sobralense-Erik Israelsson-Tobias Eriksson-Daniel Mendes
Ricardo Santos

Trots viktiga mål av Sacramento så lär både brassen och Dauda få nöta bänk inledningsvis. Det finns hungrigare män som vill vara med från början som jag ser det.
Hela truppen mot Gefle hittar du HÄR.

Gefle kommer till match även de med ett flitigt matchande i EL, Svenska Cupen och allsvenskan. Nu närmast väntar resor till Georgien, Kalmar och Trelleborg inom en tvåveckorsperiod. Dessutom får gävlelaget klara sig utan flyttfågeln och mittfältaren Jonatan Berg klarade som läkarundersökningen och har skrivit på för två plus två år med italienska Serie C-klubben Taranto Sport. Ett stort avbräck för Gefle. Kvar finns ändå målmaskinen Alexander Gerndt som gjorde 2 mål i Gefles färöiska äventyr. 2 mål som tog laget vidare i Europa League.

Förra säsongens möte i allsvenskan på Fredriksskans slutade oavgjort 1-1. Klart är ändå att statistiken de senaste 8 matcherna talar till KFFs fördel. 4 gånger har KFF stått som segrare, 3 matcher har slutat oavgjort och endast 1 gång har Gefle vunnit i Kalmar. Det var den 30 juli 2007 som Gefle vann med 1-0.

Som jag ser det ska inte Kalmar FF behöva förlora den här matchen hemma. Det bygger jag på historiken lagen emellan de senaste åren, att Kalmar har en starkare trupp och att Gefle faktiskt inte är bättre än elva i allsvenskan just nu.

Redaktörens tips: 2-0

Tilläggas bör att ingen TV-kanal sänder matchen.

/Redaktören

Inga kommentarer: