lördag 24 juli 2010

Inför Djurgården


Hur många gånger ska Pa Dembo Touray få kröka rygg mot Kalmar FF?

Det är dags att möta Djurgården för andra gången på kort tid. Ett Djurgården som besegrades på Stockholms Stadion förra omgången med 2-0. Så varför skulle det gå sämre nu när Kalmar FF har hemmaplan?

Ja, inte vet jag. Det var ett ihåligt DIF som Kalmar ganska enkelt kunde manövrera ut senast. Det är dessutom ett mycket stabilt Kalmar FF som vinner i Europa League, i Svenska Cupen och i Allsvenskan mest hela tiden. Formen är med andra ord mycket mycket bra just nu. Ändå vill jag se ännu bättre anfallsspel och att Kalmars anfallare verkligen sätter sina chanser. Det är till att vara bortskämd.

Det är också ett hejdundrande spelschema som KFF genomgår just nu. Efter DIF-matchen är det bara att ladda om för match mot Levski Sofia på torsdag. Åsså allsvensk match borta mot IFK Göteborg på söndagen efter det i allsvenskan. Tjohej, säger jag som älskar fotboll. Pust, säger nog spelarna som knappt hinner ladda om inför stormatcherna. För det får man väl ändå kalla mötet mot IFK Göteborg.

Matchen mot DIF är ingen stormatch och bör vinnas ganska enkelt om nu inte Nannes mannar underskattar stockholmarna efter den rätt enkal bjudningssegern senast. Djurgården är ett lag som inte litar på sig själva just nu. Skador, taskigt tabelläge och ett stukat självförtroende gör laget osäkert och ängsligt. Lägg därtill att anfallaren Mattias Jonsson, som alla DIF-supportrar hoppas på, knappt vet om han ska spela vidare eller lägga av p g a alla skador.

Som jag ser det så ska det här vara en trepoängare för Kalmar. Skam vore annat. Djurgården har faktiskt bara vunnit 1 enda match på bortaplan under hela säsongen. Hela 5 matcher har laget förlorat borta och 1 gång har man lyckats kryssa. Glöm inte att Kalmar FF faktiskt leder formtabellen i allsvenska just nu och ser snuskigt starka ut. Guldåret 2008 vann KFF med 5-1 hemma på Fredriksskans och förra säsongen blev det seger över DIF med hela 6-1. Så varför skulle formlaget Kalmar FF plötsligt förlora mot Djurgården?

Enligt Nanne Bergstrand så är laget just nu lika bra som 2008. Smaka på den :)
Det ska bli mycket intressant att se hur Nanne formerar styrkorna på söndagen. Vilar han spelare eller låter han de mest ordinarie gubbarna spela?

Läget i lagen:
Kalmar FF: Etrit Berisha (s), Robin Östlind (s), Paulus Arajuuri (s).
DIF: Martin Andersson (s), Prince Ikpe Ekong (a).

Redaktörens startelva:
Petter Wastå
Emin Nouri-Tobias Carlsson-Stefan Larsson-Mattias Johansson (för inte får väl J Augustsson starta igen)
Henrik Rydström
Daniel Sobralense-Tobias Eriksson-Erik Israelsson-Daniel Mendes
Ricardo Santos

Detta vill Redaktören se:
- Ett heltänt KFF som inte underskattar sina motståndare
- Ett snabbt och prickfritt passningsspel
- Mycket mer Tobias Erikssson
- Ett tidigt mål av Santos som punkterar matchen

Redaktörens tips: 3-0

/Redaktören

Inga kommentarer: