torsdag 29 juli 2010

Seger ett måste


Levksis landslagsmålvakt, Georgi Petkov, måste överlistas ikväll.

Ikväll går Kalmar FF in i den tredje kvalrundan av Europa League med match mot bulgariska Levski Sofia. En match Kalmar FF måste vinna för att ha en chans att avancera i europacupspelet.

För att vinna måste förstås Kalmar göra mål. Något laget haft förtvivlat svårt för i det tidigare kvalmatcherna i EL. Troligtvis väntar nu inte samma "köttmur" med 10 spelare i knäet på egen målvakt för Kalmars del. Där till ärLevski Sofia ett betydligt bättre lag än det färöiska och moldaviska motståndare KFF stött och blött mot tidigare. Även om inte bulgarerna kommer att tokanfalla så kan nog KFF räkna med ett lag som spelar boll och som inte drar sig för att anfalla.

Levksi Sofia har vunnit den bulgariska ligan hela 25 gånger med det senaste guldet hemspelat 2007. Laget innehåller spelare som den gamle kämpen Hristo Yovov, som mycket av spelet kretsar kring. Vad gäller målskyttet för Kalmar FF så han man en svår nöt att knäcka längst bak hos bulgarerna där landslagsmålvakten Georgi Petkov vaktar målet. Dessutom måste Nannes mannar se upp med bulgarernas senaste nyförvärv, Dembele, som satte 3 strutar när irländska Dundalk slogs ut.

Senast lagen stötte på varandra i europacupspel, och Levski hette Vitosha Sofia, så var det Kalmar FF som 1986 gick vinnande ur bataljerna efter 3-3 borta och 5-4 hemma. Snacka om målfest! En repris på både målfesten och slutresultatet skulle smaka mer än mumma om ni frågar mig.

Dessvärre dras Kalmar FF med skador på nyckelspelare inför kvällens match på Fredriksskans. Daniel Sobralense, som klev av i matchen mot Djurgården senast, kan inte vara med. Hans ljumskar håller helt enkelt inte för spel. Dessutom saknar Emin Nouri, Paulus Arajuuri och Etrit Berisha. Nu komer väl Mattias Johansson, som gjorde det bra mot DIF, att ersätta Nouri och i mål lär veteranen Wastå parkera. Hoppas vidare att Nanne satsat på Unge Israelsson centralt på mittfältet istället för bleke Ålander. Sedan vette sjutton om Dauda Eller Mendes kommer att spela till vänster på mittfältet. Tror och hoppas ändå på Dauda, trots hans svaga spelsinne. Men någon boll kan han väl alltid trassla in.

För att Kalmar FF ska gå vidare från kvällens drabbning så måste laget, hela laget, lyfta sig ett par klasser sedan sist mot DIF som var en högst medioker tillställning från Kalmars sida. Nu måste blåställ på, taggtråd käkas och nog vore det läge för Nanne att slå på fönen om inte hans gubbar lyssnar och förstår vikten av att vilja, våga och vinna.

Redaktörens startelva:
Petter Wastå
Mattias Johansson-Tobias Carlsson-Stefan Larsson-Jimmie Augustsson
Henrik Rydström
Johan Bertilsson-Tobias Eriksson-Erik Israelsson-Abiola dauda
Ricardo Santos

Till sist vill jag bara rätta in mig i det led som lider med Rasmus Elm just nu. Knappt hade jag skrivit att nu är Rasmus på gång förrän nästa skada kom som ett brev på posten. Oerhört trist för den unge Broakullasonen att på nytt bli skadad och därmed också missa Alkmaars europacupmatcher mot IFK Göteborg. När ska eländet ta slut för mittfältsstrategen?

/Redaktören

4 kommentarer:

Designer sa...

Tycker du borde se över sidans design. Toppbanner håller inte måttet och sidan borde helt klart gå i neutralare färger.

Redaktören sa...

Bytte för ett tag sedan. Kommer att byta tillbaka rätt snart till den tidigare. Inte minst p g a att den här designen inte funkar i mobiltelefonen.

Designer sa...

Men klart bättre nu

Redaktören sa...

Fast helst skulle jag vilja ha tillbaka den design som jag hade först. Men den mallen har Blogger tagit bort :(