torsdag 1 juli 2010

Knapp seger för Kalmar i EL


1 mål från Ricardo Santos hade behövt vara minst 3.

Hur kan så många gör så lite under 90 minuter som Kalmar FF gjorde i den första kvalmatchen i Europa League? Ja, det är sannerligen en befogad fråga efter Kalmars knappa 1-0-seger över färöiska Streymur på Fredriksskans.

Nä, det här var inte mycket att skriva hem om. Möjligen då för de färöiska journalisterna som sökt sig till Kalmar denna underbara sommarkväll på Sveriges vackraste arena. Bilderna från Fredriksskans var vykortssköna. Något som tyvärr spelet på planen var långt ifrån. Som kalmars effektivitet tillexempel. Så uddlösa var det länge sedan jag såg den röda maskinen vara. Tackar Gud för att det inte var bättre motstånd än det var ikväll. Ok, det fattar väl jag också att det är svårt att bräcka en mur av motståndare som bara ställer upp sig i väntan på kontringstillfällen. Men ändå. Lite mer energi och klurig offensiv kreativitet kan man väl kräva av ett så pass mycket bättre lag än vad Kalmar FF är gentemot Strymurs amatörlag.

Det dröjde ända till den 79:e matchminuten innan KFF fick hål på Streymur. Sacramento fick bollen utanför motståndarnas straffområde, hittade Mendes som skarvade vidare till Ricardo Santos som fastställde slutresultatet till 1-0 för KFF. Ett lindansarresultat på en mycket slak lina att ta med sig till returen på Färöarna om en vecka. Herregud! Tänk om Streymur lyckas få lite färöisk vind i ryggen och pillrar in en boll i inledningen av match två. Då blir det precis så där bedövande ovisst i en matchserie som Kalmar FF borde ha dödat redan idag.

- Det är bara halvlek ännu. Det är ju ingen match som är lik någon allsvensk match direkt, vilket jag heller inte trodde innan, sa Nanne på presskonferansen efteråt.
- Vårt passningsspel var inte bra idag och vi hade svårt att sätta chanserna, avslutade markarydssonen, tog sin färöiske tränarkollega i handen och sa tack för idag på något som vi väl får anse vara världens kortaste presskonferans.

Allt den färöiske tränaren lyckades harkla ur sig dessförinnan var bara:
- Vi är väldigt förnöjd med kvällens match. Nu har vi ett fint utgångsläge inför returen hemma.
Tror sjutton det!

Nä KFF, det här var inte bra. Bara att gå in i omklädningsrummet och rannsaka sig själva och komma ut, i något som Nanne skulle ha kallat andra halvlek, på Färöarna och visa klassen. Ett tidigt mål då och den här matchserien borde var dödad till kalmars fördel.

Spelarbetyg? Inget vidare, till samtliga inblandade. Tyvärr! Jo, Wastå var bra i målet. En sista fråga: Kan Abiola Dauda gör mål? Jag tror faktiskt inte det längre :(

Tilläggas bör till sist att Kalmar FFs högst eventuella kommande motståndare i den andra kvalrundan, Zeta från Makedonien och Moldaviska Dacia, slutade 1-1. Ovisst även där med andra ord.

/Redaktören

4 kommentarer:

Jimmy sa...

Tycker Kalmar ägde boll väldigt mycket men man hade stora problem att komma igenom deras köttmur o komma till farliga avslut.
Det borde inte kommit som nån överraskning att Streymur skulle spela på det här sättet, 1 spelare på topp o sen backa hem med i stort sett hela laget.

Redaktören sa...

Även sådana motståndare måste KFF vara beredda att möta och vinna komfortabelt över om man vill vara med och slåss om en EL-plats.

Anonym sa...

Kan Abiola Dauda slå en passning rätt?

Anonym sa...

kalmar vinner med 3 bollar på färöarna om dem spelar likadant som hemma..

Det var inte riktigt så dåligt som du får det att låta, dem vände boll från sida till sida (precis som man ska göra mot en köttmur) försökte att sticka in bollen mellan deras mittfält och backlinje.

Det var där sen på den sista 1/3 delen som KFF slarvade otroligt mycket, små nätt, instick, stillastående forwards.

Men matchbilden kommer att vara helt annorlunda på ön där måste dem gå framåt och chansa det kommer innebära att KFF kommer ha det mycket lättare att hitta de bättre ytorna 3 BOLLAR!!