onsdag 14 juli 2010

Inför EL-matchen mot Dacia Chisinau


Kalmars sista träning inför torsdagens match.

Kalmar FF gjorde idag sin sista träning inför mötet med moldaviska Dacia Chisinau i den andra kvalomgången av Europa League. En träning där en del tid ägnades åt hörnvarianter och andra fasta situationer som kan bli viktiga mot en trolig defensiv motståndare.

Intressant var förstås även att det i slutet av dagens träning stod klart vilka spelare som kommer att starta matchen i morgon torsdag. En mycket trolig startelva i en 4-1-4-1 uppställning blir följande:
Petter Wastå
Emin Nouri-Tobias Carlsson-Stefan Larsson-Mattias Johansson
Henrik Rydström
Daniel Sobralense-Tobias Eriksson-Erik Israelsson-Daniel Mendes
Ricardo Santos

Mest överraskande är väl att Stefan Larsson går in som mittback. Troligen för att Lantz och Arajuuri fortfarande har små skadekänningar. Ändå var bägge med och såg ut att gå för fullt under träningen

Växlade några ord med nyförvärvet Johan Bertilsson efter träningen. Han sa väl inte mycket mer än att han finns med på bänken i morgon mot moldaverna och att han trivs bra med sitt nya fotbollsliv i sin nya stad Kalmar. Trots att han spelade hela matchen mot Gefle och dessutom gjorde 3-1 målet i förlängningen var han inte överraskad över att inte få starta i EL-kvalet.
- Min tid kommer, sa 22-åringen.
- Är kapten Rydström snäll mot dig då? försökte jag.
- Ha ha. Jodå han är snäll... än så länge log Bertilsson och tackade för samtalet samt försvann in i omklädningsrummet.

Moldaverna vet jag inte särdeles mycket om mer än att de nog inte är så värst mycket vassare än det färöiska motståndet... tror jag. Inte heller Godfather, som också beskådade dagens träning, (tack för trevligt sällskap) visste särdeles mycket om motståndarna. Jag vet dock att Moldavien aldrig någonsin kvalat in till vare sig ett EM- eller VM-slutspel eller lyckats i internationella cuper. Känns lite som Malta ungefär om ni frågar mig.

Vad gäller Dacia Chisinau specifikt så slutade laget trea i den moldaviska ligan förra säsongen och har aldrig varit längre än i den andra kvalrundan i europeisk cupfotboll tidigare.

Nu ska man aldrig någonsin underskatta sina motståndare, men nog sjutton ska Kalmar FF ta sig vidar från den här kvalomgången. Annars blir nog långt fler än jag besvikna. Moldaverna tränade på matcharenan klockan 19:30 ikväll och fick då chansen att känna på Fredriksskans matta en stund. Om de tränade på några speciella klurigheter är inte jag mannen att svara på för jag var inte där.

Nä, det här bör KFF vinna med ett par måls övervikt för att sedan knyta ihop säcken på Dinamo Stadium i huvudstaden, Chişinău. Kommer bara Kalmar upp i normal standard och får tempo i passningsspelet, sätter avsluten (vilket har varit ett lite problem i år) samt har en god portion tålamod så är saken biff så att säga.

Avspark: Torsdag 15 juli klockan 19:30 på Fredriksskans

Redaktörens tips: 3-0

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nanne säger på hemsidan att detta lag är bättre än vad han först trodde!

Paul tippar 2-1

Redaktören sa...

Nanne vågar i det här läget inte säga annat. Risken för underskattning skulle då bli för stor.

2-1 låter i och för sig som et bra tips ;)