söndag 25 april 2010

Åsså har vi Wastå...

Vad gör karl´n???

Sällan har jag väl upplevt maken till försvars- och målvaktstabbe än den som Lantz, Lindberg och fram för allt Petter Wastå bjöd på idag. En helt osannlik uselt försvarsspel och en målvaktstavla som det kommer att berättas länge länge om runt och kring Kalmarsund.

För tredje gången i rad så spelade Kalmar FF och Gais 2-2. Förra säsongen hämtade KFF upp ett 0-2 underläge på Gamla Ullevi i år hämtade laget upp ett 1-2 underläge till kryss. Bra så långt... men snackisen efteråt var förstås Petter Wastås bjudning fram till 1-0 för Gais. Inte ens när dag bytts mot kväll kan jag fatta hur den där bollen kunde få gå in i mål. Det här var mer än såpa i händerna. Det här vara bara rakt igenom pinsamt. Men tack och lov så var Kalmar FFs kvittering en riktig pärla där Santos nickskarv nådde Mendes som hur snyggt som helst skickad in bollen med en höger yttersida fram till Tobias Eriksson som kunde stöta in 1-1 innan halvtid. Vackert i en första halva som spelmässigt var högst medioker på Gamla Ullevis åker.

Andra halvlek bjöd på markant kvalitetshöjning från bägge lagen. Wandersons eleganta 2-1 följdes av stor dramatik när Kalmar FF bland annat tilldömdes en straff som Smylie inte tog tillvara på utan skänkte bort till Dime Jankulowski i gaismålet som enkelt kunde ta bollen i den 64:e spelminuten. Det var den andra straffmissen från KFF efter att Sobralense brände samma läge från 12 meter i premiären mot IFK Göteborg. Redaktörens tips till Nanne: inför straffträning.

Tack och lov för Kalmar så kom den sena kvitteringen på stopptid och dagen kändes ändå räddad. 2-2 kändes rättvist med tanke på spel- och chansfördelningen sett över 94 minuter. Notera dock i statistiken nedan att KFF vann skotten med hela 16-9. Det borde ha gett fler mål.

Spelmässigt var det också ett steg i rätt riktining för Kalmar som skapade chanser, spelade fyndigt på mitten, hade kapten Rydström som städade effektivt framför backlinjen men hade ett försvars- och målvaktsspel som lämnade mycket att önska. Hur snurrigt som helst stundtals och med en målvakt som hade såpa i händerna, inte bara vid 1-0-målet. Nu måste det bli ett målvaktsbyte i laget till matchen på onsdag mot Örebro.

Något som gladde Redaktören denna dag var, förutom Rydström och Smylie, det att Tobias Eriksson var mycket bra. Speciellt i andra halvleke då han vann boll, passade rätt och jobbade kopiöst. Resultatet av hans slit kom ju redan i slutet av första rundan i och med hans mål på Mendes underbara passning. Hade en vän som noterade statistik på Eriksson matchen igenom och den visar på det här under första och andra halvlek från Tobbe E:s sida. Döm själva!
1:a halvlek:
Bollkontakt: 20, Lyckade passningar: 8, Misslyckade passningar 7, Skott: 1, Skott på mål: 1 och Mål: 1
2:a halvlek:
Bollkontakt: 24, Lyckade passningar: 10, Misslyckade passningar: 8, Skott: 0, Skott på mål: 0 och Mål: 0.
Noterbart: Högst delaktig i spelet med boll men Eriksson borde skjuta mer. Han har ju en bra bössa.

Santos var också bra så länge han orkade. Så även unge Israelsson. Synd om Mattias Johansson som tvingades utgå redan efter 15 minuter. Honom vill jag se mer av.
- En mindre bristning i baksidan låret. Troligen ingen större grej, löd hans egna dom till mig efteråt.

Utan Wastå i målet så hade detta mycket väl kunnat vara säsongens första trepoängare för Kalmar FF. Jag vet inte hur många gånger till jag ska skriva det, men i med Berisha i målet och Arajuuri i backlinjen NU.