tisdag 20 april 2010

Som ett stort askmoln i huvudet


Vackert, men just nu farligt när nära en katastrof.

Jag vet inte var jag ska börja den här dagen. 0-3 mot ett AIK som inte presterat ett piss innan matchen mot Kalmar FF är liksom bara ett stort mörker. Varför ska Kalmar FF visa vägen för lag som behöver poäng och självförtorende. Det börjar bli riktigt jobbigt nu.
– Obducera inte patienten innan han har dött, sa Nanne på presskonferensen efter matchen. Nä, kanske inte. Men nu är det bra nära.

Jag har hela tiden försökt att inte skriva i svarta rubriker över KFFs inledning av allsvenskan 2010. Men nu vette sjutton hur jag ska kunna låta bli. När jag läser kapten Rydströms blogg så verkar det så himla enkelt att förlora. "Det blev givetvis en brant uppförsbacke, men vi fajtades hela vägen in", skiver Rydström. Jo tack! Jag ser i dagsläget inte heller hur den branta uppförsbacken på något sätt ska plana ut. Känns istället som att Kalmar FF håller på att glida baklänges nedför den där backen rakt ner i helvetet... Superettan. Nu har vi bara Åtvidaberg bakom oss i tabellen. Ett lag som fortfarande inte gjort ett enda mål. Känn på den!

Jag ska naturligtvis inte uttala mig ett skit om matchen eftersom jag själv satt på Rambergsvallen och såg BK Häcken-Mjällby. En härlig fotbollsmatch med två offensiva lag som bägge tillhör toppen av tabellen. Tabellplaceringar som jag och många med mig trodde att Kalmar FF skulle vara med och fajtas om. Att sedan hela tiden sitta där på Rambergsvallen och se målen trilla in bakom Wastå på storbildsskärmen var en mardröm.

Där satt man med långnäsa och mungiporna nere i knävecken och bara skämdes över sitt lag. Fattar ni... Kalmar FF har ännu inte en enda seger i fotbollsallsvenskan 2010 och ligger nu under nedflyttningsstrecket efter sju omgångar.

Jag vet inte om jag tror att lösningen på KFFs enorma, avgrundlika och tokdåliga säsongsstart är att låta huvuden rulla. Troligen inte... än. Men man kan ju inte låta bli att tänka i banor som att:
- Lyssnar spelarna på Nanne längre?
- Lyssnar spelarna på sin kapten?
- Vad är Kalmars spelplan egentligen?
- Är KFF bara enormt överskattat som lag?
- Hur tänker klubbledningen idag?
och fram för allt...
- När vänder det?

Det sistnämnda kommer att inträffa. Det är jag helt övertygad om. Frågan är bara när? Nu tillstår jag mig att säga att det minsann visst är KRIS i Kalmar FF. Nu måste kampviljan upp på samtliga lagdelar. Nu måste föreningen visa kraft. Nu måste detaljer slipas. Nu måste nog allt slipas. Nu måste de spelare som alla trott på kliva fram på allvar. Nu måste bollarna in samtidigt som inga bollar får plockas ut ur det egan målet. För nu är det slut på tålamodet från fansens sida. Även om Sektion E höll igång hela matchen igår och gjorde det bra enligt kapten Rydströms blogg.

Tomhet är: ett mänskligt tillstånd som bland annat kan bestå i tristess, socialt utanförskap och apati. Känslor av tomhet åtföljs ofta av depression, ensamhet, förtvivlan eller andra psykiska/känslomässiga störningar. Tomhetskänsla kan också vara en del av en naturlig process av sorg, som en följd av separation, en nära anhörigs död eller andra betydande förändringar.
(källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tomhet)

/Redaktören

4 kommentarer:

Stefan sa...

Jo men Redaktör'n, så illa är det.

Det var lågvattenmäsrket hittills i mitt supporterliv. Ser ingen ljusning...

Vad sysslar Nanne med... Larsson o Nouri som balettdansande mittfältare??? I en krigarmatch...med Smylie kvar på bänken???

Tobbe E ber nästan om ursäkt för sin blotta existens, Dauda gestikulerar och springer offside, Santos ser jätteglad ut och mittbacksparet säger varsågoda! Vi tänker inte vara i vägen.

Israelsson jobbar så det står härliga till (tack Erik!), Matte Johansson är en frisk fläkt men än så länge för lättviktig i defensiven.

Rydström är inte arg på etablissemanget längre och tycker att det ser väl rätt bra ut i det hela. Vi kämpar ju jättebra...

Nanne, som i ett par dagar tänkt ut så kryptiska uttalanden som bara möjligt, känns väldigt upphöjd och står högt över den futtiga kritik som mindre vetande nu försiktigt riktar mot hans sk lagbygge.

Jag tänker inte motivera varje laguttagning säger han, jag säger...var finns ödmjukheten och förmågan att få ihop ett taggat lag?

Owe sa...

De ända som kan förändra Kalmar FF's position i allsvenskan är Kalmar FF.

Det finns enbart ett sätt att se på saken, skall det ske en förändring så är det Kalmar FF som lag som skall ta tag i sin situation och försöka se möjligheterna genom att göra jobbet för varandra inte att lita på att andra i laget skall göra jobbet för Kalmar FF vi skall tillsammans göra jobbet för varandra som lag.

Alla i laget Kalmar FF skall ställa upp för varandra för att göra sig spelbara för varandra att ta löpningarna, att skjuta gärna på ett tillslag, och skapa massor av nya möjligheter till att göra mål.

Att inte vara rädda.

Att puscha varandra.

Om vi tar ledningen i några matcherna skall alltid forsätta att spela offensivt, anfall är bästa försvar självklart med uppbackning.

Om vi förlorar bollen skall vi så snabt som möjligt vinna tillbaka bollen.

Vi skall så snabbt som möjligt få bort likgiltligheten hos spelarna för hitta viljan, attityden, fokuseringen på att vilja offra sig för varadra och att finna glädjen och spelglädjen att få spela och representera Kalmar FF.

Kämpa för varandra Kalmar FF och där alla spelarna visar mycket j*vlar anamma.

Kanske bör ett förändrat beteende hos spelarna och kanske hos Nanne eller eventuellt kanske störande moment bör komma bort i från föreningen innan vi kan se en positiv förändrimg.

Vem vet ?

Jag hoppas på en positiv förändring för Kalmar FF's skull, vårt hjärta och vår själ's välbefinnande.

Bortom askmolen kommer det säkert en ljusning med nya möjligheter.

Redaktören sa...

Det må jag säga var två av de bättre inläggen på den här bloggen. Andas nästan poesi över både Stefans och Owes inlägg.

Å andra sidan så är ju fotboll poesi. Eller hur?

Själv har jag svårt att just nu se var den där förändringen i spelet och laget ska vara mer än att det måste bli en helt annan inställning på planen än vad som varit fallet så här långt.

Det spelar liksom ingen roll hur mycket spelare och ledare snackar om att de är taggade osv osv. det syns ju inte på planen och definitivt inte i försvarsspelet. KFFs adelsmärke under många år.

cheppe sa...

Kan inte riktigt släppa denna artikeln http://www.barometern.se/sporten/kalmar_ff/nanne-%281709283%29.gm och koppla den till den dåliga inledningen. Hoppas jag har fel, men det kan ju vara en av orsakerna.