onsdag 14 april 2010

Dagens domar x2


Bapupa fick idag sparken från Kalmar FF.

Då sätter vi punkt för ett trist kapitel i Kalmar FFs historia. Yannick Bapupa har fått sparken från KFF med omedelbar verkan. Det känns skönt att saken äntligen är utagerad och att föreningen kan gå vidare nu.

Jag tror ändå, trots att vissa hävdar motsatsen, att hela den här våldtäktshistorien plus strulet med Jael har stört både spelare och ledare i inledningen av säsongen. Nu hoppas jag att alla kan gå vidare och fokusera på det sportliga till 100 %. Fast vår strulputte från Brasilien tycks ha en bit kvar tills han har landat riktigt.

Ni som följt den här bloggen har hela tiden vetat om min ståndpunkt i Bapupaaffären och vet att jag tyckt att han redan i ett tidigt skede skulle lämna föreningen. Nu drog det hela ut på tiden. Men bättre sent än aldrig som det brukar heta. Bra gjort av Svante & co att ta tag i saken direkt och verkställa avskedet från Kalmar FF per omgående.

Vad gäller Nanne och Olas rännande efter domare på planen så slapp de straff för sitt fåniga tilltag. Helt ok om ni frågar mig. För en avstängning av de två skulle har varit ett lite väl starkt straff.

Dags att gå vidare, dagst att göra en omstart av säsongen och dags för stolta Kalmar FF att börja samla ihop poäng i allsvenskan 2010. Glappet upp till toppen är redan oroväckande stort.

/Redaktören

3 kommentarer:

Krusell sa...

Jael-strulet och Bapupa-domen i kombination med Nannes för många (även spelare) obegripliga byten/bänkningar har såklart påverkat truppen. Ingen kan dock säga hur mycket och på vilket sätt det har påverkat. Men frågar du mig har du här en stor del av (kanske den största enskilda) förklaringen till den svaga säsongsinledningen.
Nannes byten/bänkningar tror jag för övrigt är ett sätt för honom att pröva något nytt så att inte ledarskapet blir slentrian.

Redaktören sa...

Jo, många byten har det blivit. Men hoppas nu på mer lugn i föreningen i kombination med att Nanne hittar rätt i startelvan. För poäng och helst 3-poängare behöver KFF typ NU.

Frippe sa...

Faktum är att KFF kan glömma sign-on pengarna. Under tiden han sitter inne kan man nog slippa betala lön, men han kommer ut i Juni 2011 och den resterande tiden av sitt kontrakt kommer han att kunna kvittera ut sin lön. Alltså 1.5 år. Det spekuleras i dryga 50 000 kr i månaden plus sociala avgifter.
Ska KFF inte använda sig av honom under den tiden? Det blir en hiskelig massa pengar, till ingen nytta, tillsammans med bonusen han fick. Man kan kanske hoppas att de kan köpa ut honom lite billigare och rädda några kronor.
Men man får nog se det hela som en ofantligt dålig affär och acceptera att spelaren och pengarna är förlorade.