lördag 10 april 2010

Inör Kalmar FF - Malmö FF


Inte lika bra som Messi, men ack så viktig för Kalmar FF.

Har precis sett FC Barcelona besegra Real Madrid i El Clasico med 2-0. Den otrolige Leo Messi gjorde hur elegant som helst det första målet i matchen och hade bud på fler. Kalmar FF har visserligen ingen Messi, men vi har Sobralense. Och ska KFF besegra MFF hemma på Fredriksskans så måste den mannen leverera.

I förra säsongens möte lagen emellan på Fredriksskans vann tillslut Kalmar med 5-4 i en otroligt match där Sobra hade en stor del i KFFs seger. 1 mål och 2 assist vill jag minnas att brassen levererade. Dessutom gjorde Dauda 2 mål. Sobra var inte med i ökenmatchen mot Åtvidaberg senast och det märktes. Dauda var med men märktes inte.

Nu ställs dessa två herrar mot de 15-faldiga svenska mästarna igen och nu måste de tillsammans med de övriga nio i Kalmar FF börja visa glöd, engagemang och aggrissivitet om det ska bli någon trepoängare för di rödvita mot di blåe. Till skillnad från matchen mot Åtvidaberg så lär nog försvaret och målvakten få betydligt mer att göra mot ett så här långt anfallsglatt Malmö FF. Figueiredo har så här långt skjutit 12 skott på 4 matcher. Det ligger han på 5:e plats med i den allsvenska statistiken. Faktum är att det ligger 3 MFF:are före förste Kalmarit i den statistiken. Först på delad 9:e plats återfinns bäste KFF:are, Ricardo Santos, som avlossat 7 skott på 4 matcher.

Matcherna de senaste åren lagen emellan har varit minst sagt dramatiska med avgöranden i de sista självande minuterna. Utgången inför den här matchen talar väl om en snarlik tillställning om KFF kommer upp i normal nivå vill säga. Malmö tycks ha kunnat släppa sitt tunga ok och återfinns på tredje plats i tabellen utan någon förlust på de inledande 4 matcherna.

Tillbaka i laget är alltså Sobralense efter sin avstängning. Annars kommer KFF till spel med fullt lag utan skador på spelare i en förmodad startelva. Nanne talar om att laget hade färre poäng i allsvenskan vid den här tiden förra säsongen. Helt rätt! Men varför poängtera det hela tiden när segrarna än så länge uteblivit. Kunskapen finns där. Nu är det bara upp till tränare och ledare att få fart på spelarna och få dem att prestera max. Till att börja med mot Malmö FF.

Detta vill Redaktören se:
- Etrit Berisha mellan stolparna. Jag tror den unge målvakten fixar pressen och det är dags för ett målvaktsbyte i Kalmar FF.
- Ett tätt och samspelt mittbackspar. Tobias Carlsson och Paulus Arajuuri. Ja, jag fortsätter att tro på den unge finländaren även om Lindberg var rätt bra senast mot Åtvid. Fast han ställdes ju å andra sidan inte på några prov direkt. Arajuuri är en framtidsman.
- Bättre löpningar i djupled av ytterbackarna.
- En betydligt vassare Tobias Erikssson på mitten. Potentialen finns där utan tvekan.
- Någon annan än Santos som målskytt. Inget ont om brassen, men det är dags att även andra målskyttar kliver nu. Mendes till exempel. För att inte tala om Dauda. Var tog nigerianens form vägen?
- Fler avslut mot mål. Där är inte KFF bra 2010.
- Att Nanne stannar kvar på rätt sida om linjerna den här gången.

Läget i lagen:
Kalmar FF
Skador och avstängningar: Robin Östlind (s).
Malmö FF
Skador/avstängningar: Niklas Hansson (s), Miljan Mutavdzic (s), Rick Kruys (s).

Redaktörens startelva (4-3-3):
Etrit Berisha
Emin Nouri, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson
Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Daniel Sobralense
Abiola Dauda, Ricardo Santos, Daniel Mendes

Redaktören noterar: Att Jael inte finns med i Nannes trupp ens.

Redaktörens tips: 1-2
Jo, ni läser rätt. Varför skulle trenden vända mot stjärnspäckade MFF efter poängtapp hemma mot topplagen IFK Göteborg och Elfsborg?

/Redaktören

Inga kommentarer: