fredag 9 april 2010

Kalmar FF - Malmö FF genom åren


I slutet av 40-talet gjorde folk vad som helst för att
få se Kalmar FF spela boll.

Som en liten aptitretare inför nästa hemmamatch mot klassiska Malmö FF så bjuder Redaktören idag på festliga klipp och annat nonsens.


Kikade lite på Kalmar FFs officiella hemsida och den inte lika festliga biljettstatusmätaren. 3 283 visade den dagarna innan matchen mot MFF. Annat var det 1949 när nykomlingen Kalmar FF tog emot de regerande svenska mästarna Malmö FF. Då hade hela 15 243 sökt sig till vackra Fredriksskans för att se matchen. Kika på det här gamla fina TV-inslaget och försök förstå att bara för att sikten på kortsidorna inte är de bästa så kan folk ändå vallfärda till arenan. Allt för att få se fin fotboll.

Sviker minnet så långt tillbaka i tiden så kanske en del av er minns hur det såg ut i höstas när Malmö FF var på besök. I en helt osannolik tillställning mot skåningarna så vann tillslut KFF i säsongens målrikaste match med 5-4. För den minnessvage finns här rörliga bilder även från denna match. 2 mål av Dauda och en lysande Sobralense. Varför inte en repris av de båda herrarna redan på söndag.

Så varför sitta hemma i stugan och "knö" när ni kan bege er till Fredriksskans på söndag klockan 15:00 för att se Kalmar FF spela hem säsongens första 3-poängare. Nu kanske också med en inramning kring matchen värda Sveriges coolaste idrottsförening.

/Redaktören

Inga kommentarer: