måndag 19 april 2010

Inför Kalmar FF - AIK


Får Daniel Mendes spela mot sina forna lagkamrater?

Det var nog inte många som inför säsongen 2010 trodde att mötet i den 7 omgången av fotbollsallsvenskan mellan Kalmar FF och AIK skulle vara ett bottenmöte. Nu är vi där och det är två lag med bristande självförtroende som idag ställs mot varandra på Fredriksskans.

När KFF mötte AIK i en inomhushall på försäsongen så såg ju allt så bra ut ur ett kalmarperspektiv. Seger med 3-1, Mendes tvåmålsskytt mot sitt gamla lag och klackarna i taket. Inledningen av säsongen och de första 25 minuterna i mötet mot IFK Göteborg sprakade också av självförtroende och optimism. Men sedan har det rasat fullständigt för Kalmar. Tack och lov så såg det spelmässigt mycket bättre ut mot Mjällby borta senast. Tar nu laget med sig tankarna från första halvan från den matchen tillsammans med segermatchen mot AIK på Bosön så kan det här bli en munter kväll.

Kikar man statistiskt på tidigare möten lagen emellan så har Kalmar FF 6 segrar, 2 kryss och 2 förluster mot solnaiterna de senaste 10 mötena lagen emellan. Då har jag räknat med tränings- och cupmatcher. Hemma på Fredriksskans ha det på de senaste 5 matchern lagen emellan blivit 3 segrar och 2 förluster för KFF. Förra säsongen blev det först seger för AIK med 1-0 i Kalmar den 12 april och 1-1 på Råsunda den 22 augusti.

Jag hoppas att Nanne startar med en 4-4-2-uppställning som senast mot Mjällby. För nog sjutton blev det bättre tryck framåt med fyra man på mitten och två renodlade anfallare. Känns nog också tryggare för redan stukade spelare att luta sig tillbaka mot ett system de spelat sedan modersmjölken.

Bara 3413 biljetter sålda i skrivande stund enligt Kalmar FFs hemsida. Jag och många med mig hoppas givetvis att den siffra ska vara en bra bit över 4500 när det väl nalkar sig avspark och domare Daniel Gustavsson från Mantorp blåser igång det hela. Återstår sedan att se om Kalmar FF också kan blåsa förbi AIKs mittfält och försvar för att sedan trassla in några bollar i nätet bakom årets darrål, Tomi Maanoja.

Läget i lagen:
Kalmar FF
Skador/avstängningar: Robin Östlind (s).
AIK
Skador/avstängningar: Antonio Flavio (s), Jorge Ortis (s), Kenny Stamatopoulos (s), Gabriel Özkan (s), Niklas Berg (s),

Detta vill Redaktören se:
- Fler skott. Maanoja i AIK-målet är en riktigt riktigt osäker herre som säkerligen blir än mer osäker om Kalmarspelarna bara pressar honom lite.
- Mål av Kalmar FF
- KFFs alla kryss förvandlas till seger

Redaktörens startelva (4-4-2):
Etrit Berisha
Mattias Johansson, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson
Daniel Sobralense, Henrik Rydström, Erik Israelsson, Tobias Eriksson
Abiola Dauda, Ricardo Santos
Svårt där i anfallet om ändå inte Mendes ska spela med tanke på hans 2 mål mot just AIK under försäsongen.

Redaktören noterar:
Att Jael inte finns med i Nannes trupp den här gången heller.
Att jag fortsätter att vara en usel tippare.

Sitter själv på Rambergsvallen och gläfsar på webben i kväll. Enda trösten med det istället för att se Kalmar FF torde då vara att "Bagarn" i alla fall är på planen ;)

Redaktörens tips: 2-0

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Ja jag hoppas att Etrit får chansen snart gärna ikväll, jag tror även att Daniel Mendez kommer in som substitut och hoppas att han är springsugen så här i vårens tid så att har ger allt när han får chansen.

Jag hoppas även att Erik, Tobias E, Richardo "Pantro" Santos och Abiola Dauda visar framfötterna.

Tobinho får gärna nicka en hörna.

Jag tippar 2 - 1 ikväl.

och Rambergsvallen tippar kag 2 - 0till Häcken jag tror att Häcken kommer att ta många poäng hemma, jag tror nästan att IK Häcken kan vinna allsvenskan om de får behålla sin trupp hel den kanske är lite för tunn.

Vi får hoppas på 3 poäng ikväll.

Heja Kalmar FF's röda bröder.