torsdag 29 januari 2009

Fallet Rasmus Elm



Rasmus Elm var i högsta grad delaktig i det enda målet i matchen mot Mexico i natt. En fantastisk passning in mot mål där Alexander farnerud dök upp och satte foten till. Vem fick rubrikerna? Jo, Rasmus Elm. Genombrottet i den blågula dressen är ett faktum för unge Elm. Följden av detta? han har nu fått ännu fler ögon på sig internationellt.

Alla tidningar jag läst som skrivit något om matchen kommenterar Elms insattser i matchen. Förutom den målgivande pasningen gjorde 20-åringen från Kalmar FF en helt igenom underbar match. Klubbdirektörerna runt om i Europa tappar hakan och betydligt fler än fem män i lustiga hattar jublar nu:
- Fantastico!
- Excelente!!
- Honom ska vi ha!!!

Elm fick förstås tusen och en frågor om: "Vad händer med dig nu?". "Det tar vi när jag kommer hem", svarade Rasmus lungt. Men vette tusan hur lungt det är just nu i kalmarleden. Här har lagets just nu största stjärna gjort stor succé på andra sidan Atlanten. Hur går snacket på kansliet på Fredriksskans idag måntro? Om Svante Samuelsson och de andra vill agera så borde de redan natten till idag sitta på sina kontor och "fila" på ett nytt smaskigt kontrakt till Rasmus och sticka upp det under näsan på honom direkt när han anländer till Kalmar. Nu mina kära vänner så ges ingen mer betänketid i ärendet. Det är nu, tror jag, som klubben måste öppna skattkistan och plocka fram stålarna som Rasmus Elm är värd. Annars sticker han snabbare än Usain Bolt kutar 100 meter med korrekt knutna skosnören.

Rasmus Elm är framtiden, Rasmus Elm är den motor som inte klickar när de andra får soppatorsk, Rasmus Elm är nyckeln till det lås som öppnas upp till ytterligare festligheter i Kalmar slott, Rasmus Elm är oljan i samma lås, Rasmus Elm är den kanon som exploderar i precis rätt ögonblick, Rasmus Elm är den sköra klippa var på Kalmar FFs framtid vilar, Rasmus Elm är kort och gott KFFs chans att lyckas även 2009.

Kan man inte starta en inslamling: RÄDDA RASMUS KVAR I KFF! Kan man inte gå runt Fredriksskans med pukor och trumpeter och ropa RASMUS KVAR, RASMUS KVAR!! Kan man inte muta Svante & Co på något sätt?

En helt annan tanke: Hur mycket har egentligen Nanne att säga till om i fallet Rasmus Elm? Han om någon borde ju vilja ha sin mittfältare kvar.

/Redaktören

Inga kommentarer: