onsdag 21 januari 2009

Tungt Elm!



Viktor Elm blev igår tvåmålsskytt för sin nya klubb FC Heerenveen och har nu på allvar etablerat sig i klubben som både en framspelare och målskytt.

Efter en mycket lyckad debut i den holländska ligan mot Feyenoord var Elms insatts i cupen mot samma lag något i hästväg. 2 mål och delaktig i det tredje gjorde Viktor Elm till stor matchhjälte i tulpanernas förlovade rike. Och vad ska stackars Feyenoord tänka om denne långe smålänning?

Det börjar på allvar lukta stor succé för Elm som antagligen kommer att växa i takt med en tulpan i vårsolen i sin nya omgivning och också på sikt vara en etablerad landslagsspelare i Lagerbäcks trupp. Nästa fråga man bör ställa sig är: Hur länge får Heerenveen behålla Elm?

Första målet: Misstänkt offside på Elm, men en härligt kylig avslutning där han först tittar upp och sedan placerar bollen med vänsterfoten i målet. Iskallt!
Andra målet: Löper ner mot vänster hörnflagga med boll för att sedan avancera in mot mitten i straffområdet utan boll. Där drar han på sig en två försvarare. Elm dra lite lätt den ene i armen och får i och med det rena autostradan i djupet in mot mål. Passningen kommer snett inåt bakåt och det är bara för Viktor att placera den i nät.
Tredje målet: Elm tar position centralt på anfallande planhalva och skickar ut en boll till vänster. Passning mot forward och 3-0 till Heerenveen. Elm må ursäkta men det är vänsterytterns (vet inget namn) underbara djupledsboll som är grejen här.

Vill du se målen så klicka på länkarna nedan:
Viktors första mål
Viktors andra mål
Viktors framspelning till 3-0

Hittade också en intervju med bland annat Viktor Elm efter cup-segern mot Feyenoord.

/Redaktören

Inga kommentarer: