fredag 16 januari 2009

VE:s debut i holländska ligan



Viktor Elm fick en skön debut i den holländska ligan när hans FC Heerenveen besegrade Feyenoord på Abe Lenstra stadion i Heerenveen med 3-1. En helt ok debut av ex kalmariten som stod för en del fina framspelningar och nickskarvar.

Elm, som ju gjorde målet mot just Feyenoord när KFF slog dem i UEFA-cupen med 1-0, fick chansen i Heerenveens startelva och tog den. Elms första bollkontakt kom 1:06 in i matchen när han enkelt passade en boll med högerfoten till rätt adress. Tidigt i matchen syntes att hemmalaget Heerenveen tänker utnyttja Elms längd. Många bollar söktes mot svenskens huvud och de flesta av dem nickskarvade han vidare med ackurates.

Dessutom visade Viktor Elm fina fötter när han vid ett par tillfällen gjorde ett par klassiska Elmframspelningar. Naturligtvis var det svårt att i en första ligamatch i en ny klubb gå in och dominera. Vilket han heller inte gjorde. Men debuten är avklarad och ju mer kunskap han får av spelsystem, tempo och annat så kommer också tryggheten och självförtroendet.

Återstår att se om Viktor tar en plats i startelvan när hela det ordinarie mittfältet i Heerenveen är tillbaka till nästa match. En sak är dock säker... Skall Feyenoord besegras så ska Viktor Elm vara på planen.

En sak till bara. Hoppas att den person som designat Heerenveens tröjor aldrig mer får ett liknande uppdrag igen.

/Redktören

Inga kommentarer: