måndag 19 januari 2009

Galadags igen



Så var det dags för ännu en gala full med galanta damer och herrar som skall vinna flotta priser och hålla mediokra tacktal. Ja gud bevare oss väl.

Nåväl, Redaktören kan inte hålla fingrarna borta från tangentbordet och leverera några tips inför kvällens idrottsgala. Eftersom jag sitter på pressläktaren i Patillebohallen och beskådar Göteborgsderbyt i damernas elitserie i handboll mellan Sävehof-BK Heid kan jag inte i realtid avnjuta denna till synes glittrande show på TV. Jodå, glittrig och glamoröst lär det säkert bli. Men hur kul blir det att se på, trots glitter och glamour?

Ja ja, sist jag tippade galor var det fotbollsgalan. Gick åt skogen. Knappt en handfull rätt av alla tusen förstpristagare. Drog dessutom till med Marta som vinnare av diamantbollen. Stort bara det att rösta på en utländsk spelare i ett helsvenskt pris. Superkoll vet ni! Det blev till att bjuda kollegorna på lunch efter den fadäsen och sämst vad det gäller att tippa.

Redaktören tar dock nya tag och levererar följande vassa tips inför kvällens idrottsgala. Håll i er!

Årets idrottare med funktionshinder: Simmaren, Anders Olsson. Motivering: Får revanch för det uteblivna bragdguldet som ju skytten Jonas Jakobsson tog hem.

Årets Nykomling: Sara Sjöström. Motivering: EM-guld vid 14 års ålder. Dessutom debuterade hon i OS så ung hon var. Det är svensk simsports framtid det.

Årets kvinnliga idrottare: Står mellan Charlotte Kalla och Annika Sörenstam. Tror ändå att Kalla tar hem det. Motivering: Kallur är ju inte nominerad och då borde det logiskt sett bli Kalla. Annika Sörenstam har ju en fantastisk karriär bakom sig, men i år var hon inte särdeles bra va?

Årets prestation: Bragdguldsvarianten där inte ens bragdguldsvinnaren är nominerad. Redaktören drar till med Susanna Kallur. Motivering: Tja, Kalla kan ju inte ta hem alla priser så Sanna får det här för sitt fantastiska världsrekord och prestationen att falla redan på första häcken i OS.

Årets manlige idrottare: Zlatan Ibrahomovic. Motivering: För att han inte ska sura och inte komma till nästa års gala.

Årets ledare: Nanne Bergstrand. Motivering: Får priset för sitt unika arbete med Kalmar FF som han också tog till lagets första SM-Guld genom tiderna. Hans typ femte pris i år tror jag.

Årets lag: Kalmar FF... jaså var inte de nominerade? Då får väl tipset gå till Golfamatörlandslaget. Motivering: Alla i juryn spelar säkert golf.


- Det kan inte vara sant! Vinner jag inte i år?


Jerringpriset: Knallhård duell mellan Charlotte Kalla och Sanna Kallur. Eftersom det har nästan samma efternamn så får de nog dela på priset när telefonslussen blandar ihop dem. Ok då... Charlotte Kalla tar hem det...eller hette hon Kallur? Motivering: Hon är ju så himla populäääääär!

Sportspegeln-priset: Går säkert till Annika Sörenstam. Motivering: Alla spelar golf på redaktionen och Annika har alltid varit en gudinna i deras ögon. Å nu slutade hon ju också efter världshistoriens längsta avskedsturné. Vad vore väl finare än att få ett pris för sin långa avskedssturné... karriär... avskedsturné... karriär... avskedsturné... karriär...

Årets hederspris: Lutar åt någon bingolottoförsäljande, kaffekokande allt i alloperson som få hört talas om, men som säkert gjort något bra. Jag röstar ändå på Finlands förbundskapten i bandy, Sören Persson. Han verkar ju helfestlig. Jasså, kan inte en finlandsvensk få priset? Ja, då vet jag inte.

22:30 har vi facit på dessa tips. Har jag 5 rätt är jag väldigt nöjd.
Hanbollsmatchen då? Den vinner Sävehof med si så där 10 bollars marginal.

/Redaktören

Inga kommentarer: