söndag 11 januari 2009

Redaktörens spegel


Förnedringen mot Chelsea var skön.

Ja det var då en välsignad sportsöndag. Bergman tvåa, Jonsson trea, Myhrer fyra, Anja delad fyra och förnedrande 3-0 mot Chelsea. Ja, det var mycket som redaktören hade anledning att jubla över efter 11 timmar framför TV:n. Men trots en till större delen inre harmoni så finns det också en viss irritation inombords.

Irritationen riktar jag idag mot Cristiano Ronaldo.
- Va!? säger någon. Han spelar ju i United! Visst, men hur? Ok, en lyckad klack som ledde fram till 2-0 och en frispark som Berbatov stänkte in till 3-0 i ett skede när Chelsea lagt av.
MEN... också ett ständigt filmande, ständiga överstegsfinter som inte leder till något, ständigt skällande på domare och ständigt misslyckade inlägg som hamnar bakom mål.

Stand up, Ronaldo.

Tyvärr verkar Ronaldo gå i samma fälla som Beckham gjorde under sina sista år i United. Ett ständigt ramlande framför motståndarnas straffområde som skapar frisparkar för United.
- Bra, säger någon. Då skapas ju målchanser. Visst, men någon stanns saknar man fairplay. Något engelsk fotboll och Premier League stått för länge. Den sista ärliga gentlemannaligan. Sorry, men inte längre.

- Idiot, säger någon. Fine, men jag gillar ändå INTE allt jag ser där borta även om mycket är extremt snyggt. Visst borde väl domarna ha lärt sig att Ronaldo ramlar i tid och otid.
- Fattar du inte att domarna inte vågar blåsa mot United, säger någon.
- Antagligen inte, säger jag.
Nåväl, segern mot Chelsea var skön och viktig.

Björn Ferry fick hjälp i starten.

Kolla då istället hur man beter sig i skidskyttevärlden. Världscuppoäng på spel och Björn Ferry yrar omkring i startfållande inför 15 km masstart letande efter ammunition. Fortsatta problem för Ferry när bindningen trasslar och startpistolen nära att ljuda... då... världens bäste skidskytt, Ole Einar Björndalen, sträcker fram sin fot över startlinjen så att starten fördröjs och Ferry får på sig skidan innan starten går. Det hjälpte i och för sig varken den hjälpande norrmannen eller Björn Ferry till seger, men det hjälpte säkert Björndalen att sova bättre på natten. Stort!

Annars gladdes redaktören mycket över de stora svenska framgångarna i snön både utför och på längden. Ser ut att kunna bli muntra framtida VM-tävlingar i februari. Dessutom verkar ju Charlotte Kalla vara på gång igen. Kan bli en kul senvinter för oss svenskar.

Hagos till SSK! Vette sjutton om det är det kringelstaden behöver just nu. Men givetvis hälsar jag honom välkommen med öppna armar och en lyckospark i ändan. För nu inleds äntligen operation "rädda SSK". Kom ni ihåg den förra? "Nu jäklar!".

/Redaktören

Inga kommentarer: