lördag 3 januari 2009

Gammal är äldst


Tobbe 1 år till.

Tobias Carlsson har skrivit på ett 1-årskontrakt med Kalmar FF. Allt gott so far! Men karl´n är ju halvskadad och är 33 år gammal och får därmed bryta kontraktet om han inte duger eller håller fram till sommaren. Detta händer efter samma säsong som Bagarn får lämna klubben inte skadad men lite utfryst i slutet av säsongen. En säsong inte end´s carlsson deltog i.

Ja, fotbollens logik är inte alltid glasklar. Eller spelet bakom densamma kanske jag ska tillägga. Jag vet inte exakt spelet bakom Bagarns utfrysning i slutet av säsongen. men att han köpt hus nere i Blekinge kanske förklarar en del av hans flytt söderut. Men det känns ändå som att kan Tobisa Carlsson fortsätta en säsong till i Kalmar, halvskadad, så kunde väl Bagarn göra det samma, hel.


Bagarn drar söderut.

Men eftersom Tobias Carlsson är en kultfigur i Kalmar så antar jag att det blir till det bästa det som hänt. Fast lite märkligt är det allt...
Det verkar illa ställt i de fortsatta förhandlingarna vad gäller Mjällbys supertalang, Erton Fejzullahu. Killen väljer provträning med Udinese istället för KFF. Inget fel i det. Men frågan är hur fel det gått i KFFs klubblednings förhandlingstaktik. Det är inte bara att smyga in längre och köpa billigt. Nä, som svenska mästare har man ögonen på sig och därmed också automatiskt högre priser för spelare runt om.
Nu är ju förvisso Allsvenskan en skitserie om man ser det ur ett internationellt perspektiv. Men agenter och andra vet att förhandla med en mästarklubb vare sig man spelar i de bästa ligorna eller i en bakgårdsserie. Så Svante och grabbarna lär nog få lätta på pungen en aning och greppa tag i det som finns kvar av värde snarast...
blev nästan lite snuskigt där på slutet.
Ja ja, det är ju dags för la Manga snart ändå, så va sjutton :)

/Redaktören

Inga kommentarer: