torsdag 8 januari 2009

Vad väntar KFF?


Mycket att fundera över.

I kyla och snö startade säsongen för svenska mästarna Kalmar FF igår med en lättare träning. Nanne, i sedvanlig röd toppluva på huvudet, försökte hålla både värmen och kylan på en gång så att säga i för vad som komma skall.

Frågorna är givetvis många för en förening som kalmar FF. Jagade regerande mästare har det aldrig lätt. Med Viktor Elm och Patrik Ingelsten i holländska Heerenveen så var förstås intresset kring klubbens två nya namn, Darryl Smylie och Markus Thorbjörnsson lite extra intressant.

Darryl Smylie är 23 år och kan vara Elms ersättare med sitt fina djupledsspel på mittfältet. men det lär ta ex antal matcher innan han, om han nu gör det, närmar sig Viktor Elms nivå. Nåväl, Nanne lär testa honom på Viktors gamla plats.

21-årige Markus Thorbjörnsson, från division 1-klubben Falkenberg, lär också testas en hel del i sin roll som mittback. Där är dock konkurransen stenhård i dagsläget, om inte skador ställer till det.

Nej tack!

Men vad som rör sig mest i Nannes toppluveröda huvud just nu är ändå eventuella nyförvärv. Det snackas om upp emot 3 stycken. Vad som skrämmer redaktören mest är att 36-årige exkalamriten, Fabio Augusto kan vara på väg tillbaka. Vad ska klubben med en 36-åring till? Kolla Henrik Larsson, säger någon. Fabio är ingen Henrik Larsson säger jag och tillägger, lägg ner de tankarna genast.

Förhandlingar pågår tydligen också med en ny brasiliansk anfallare samt med Mjällby om Erton Fejzullahu. Låter intressant, men var inte Erton på väg till Udinese?
Samtidigt säger Nanne att att det kan bli två nya brassar. Ja, silly season är verkligen igång på allvar.

Irriterande att behöva läsa att Davis Elms fot tydligen fick så mycket stryk i slutet av säsongen att den nu svullnar upp och det kan vara en fraktur. David är en mycket viktig kugge i Nannes trupp. Samtidigt det kanske får proffsklubbarna att inte hårdbevaka honom lika mycket. I och för sig positivt. Men när är han helt återställd?

Vill bara tillägga att jag varje dag skickar en bön uppåt att Rasmus ska stanna. Återstår att se om de bönerna hjälper :)


/Redaktören

Inga kommentarer: