lördag 3 januari 2009

Åsså lite hockey



Redaktören under takåsarna.
Toppmöte i elitserien väntar i Scandinavium i kväll kl 18:30. Tabellettan Frölunda tar emot tabelltvåan Linköping i något som kan bli en riktig höjdare. Å just höjdare är inte min plats i arenan även om den som lagens placeringar är högt belägen.

Att referera ishockey på 2000-talet med en utsikt som på bilden är sannerligen inte det lättaste. "Men en gör så gött en kan", som vi säger i Värmland. Något som krävs, förutom en kikare, om man ska se vad som försigår där nere på isen. Stora arenor i all äran, bara jag slipper att sitta högst upp under takåsarna. Nåväl, hoppas kunna förmedla några bildliga referat ändå till er som loggat in på sr.se/radiopsporten och följer matchen via webben.

Meddelas kan att Patrik Blomdahl definitivt inte är med. Han stod ombytt i Scandinaviums djupa katakomber redan en och en halv timme innan match. Men finnen Riku Hahl går in i andraformationen bredvid succémannen från förra Frölundamatchen, Carl Klingberg. Micke Johansson står uppsatt i fjärdelinan och testas väl lätt med sin nyopererade näsa. En fjärdelina där också Casper Carning står uppsatt... hmm, intressant. Har aldrig sett honom förut.

Calle Gunnarsson och Tomas Surovy är bägge med i laguppställningen för Linköping efter skador och sjukdom.

Passerade en ensam man i trapporna upp till hytten.
- Jaså, det är match idag, sa jag.
- Öööhh, va...hrmm. Va?... jo, jag tror det sa han och somande om.
Då var det drygt 1 timme kvar till nedsläpp. Så kom i tid om ni vill vara med på plats.

Hur toppmötet slutar? Tror på Frölundaseger, trots många man borta, med 3-1. Dag för Frölunda att vinna på hemmaplan mot Linköping nu. De såg ju taggade ut sist.

/Redaktören

Inga kommentarer: