onsdag 15 juli 2009

0-2 var ett mål för mycket


En tung dag på jobbet för Rasmus Elm och Kalmar FF.

Trots att Kalmar långa stunder bestämde vad som hände i matchen mot Debrecen så var det ungrarna som gjorde målen. Snabba omställningar och mycket mer effektivitet i boxen gjorde att det nu blir tufft för Kalmar FF att ta sig vidare i CL-kvalet.

Långa stunder i första halvleken och inledningen av den andra gav hopp om en spännande returmatch på Fredriksskans. Men ett effektivt Debrecen med snabba omställningar i sitt spel gjorde att det känns lite hopplöst inför returen. 0-1 hade varit ok. Men 0-2... nej, nu är det kört.

Rasmus Elm var inte alls så dominant som han var tvungen att var för att Kalmars spel skulle få utdelning. Ungrarna hade läst på sin läxa och plockade helt sonika bort unge Elm från matchen. Det är väl i de situationerna som hans ungdomliga orutin gör sig gällande. Rasmus har fortfarande svårt att hitta nya spelvägar och alternativ i de situationerna. Istället var det David Elm som stod för den riktiga kanonen den här kvällen. Jätteskottet i den 82:a matchminuten från David höll på att ge KFF ett kvitteringsmål. Nu blev det istället ytterligare ett mål i baken. Ett tufft sådant eftersom Kalmar nu måste göra tre stycken på Fredriksskans.

Tobias Eriksson var bra, likaså stora delar av mittfältet som nästan fick till det med framspelningarna till forwards. Sobralense hade mycket boll, men slarvade bort många enkla pass i avgörande lägen. Backlinjen stod förvisso upp bra men visst kändes det att den inte var helt samspelt...ännu.

Problemet som jag ser det var att forwards inte skapade någonting själva. De fick bollar, men oftast kom skotten från alldeles för långt håll. Spelet inne i boxen var obefintligt från Kalmars sida.

Nä, det här blir mycket svårt i returen och mycket ska sannerligen gå Kalmars väg för att det ska bli ett fortsatt CL-kval för svenska mästarna. Fast å andra sidan så är det ju idag 40 år sedan Armstrong o Co landade på månen. Så varför skulle inte ett större under än så kunna inträffa på Fredriksskans den 22 juli :)

Mer läsning och kommentarer på Barometern.se.

/Redaktören

Inga kommentarer: