lördag 25 juli 2009

Åsså slog vi BP igen!


Va? Var det jag som gjorde 2-1?

Kalmar FF slog visst Brommapjkarna på Grimsta IP med 2-1 efter att, som vanligt, ha legat under i matchen med 0-1 i halvtid. Stefan larsson kvitterade och Daniel Mendes blev matchhjälte med sitt 2-1 mål.

Att slå BP är väl ungefär som att se gräs växa och bara vänta på att få klippa (till) det. Nu klippte KFF till BP med 2-1 och mycket mer finns väl inte att säga än... zzzzzzzzzzzz!!!

Jo, Varken Ålander eller nye brassen fanns med i truppen. Det var väl synd.
Redaktören undrar också vad som hänt David Elm. Inbytt först i andra halvlek efter att ha blivit utbytt i CL-kvalet mot Debrecen. Vad händer? Är kalrn skadad eller sjuk eller bara trött och sliten?? Va???
Åsså grattis till Wastå som nu spelat 200 matcher i Kalmar FF. Synd att han inte fick hålla nollan :(

Men, vi ligger ju tvåa i tabellen just nu. Sträck på er alla kalmariter och glöm inte att köpa biljetter till nästa hemmamatch mot Elfsborg. Notera också att: Kalmar FF har inte förlorat i allsvenskan sedan den 17 maj när IFK Göteborg vann med 2-1 på Gamla Ullevi. Inte illa pinkat!

Kalmar is Going for SM-GULD and start that trip with att köra över Elfsborg the andra augusti!!!

More läsning on:
Barometern
Östran
Aftonbladet
GT/Expressen

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Det är starkt att vinna även när vi är mindra bra.

I nästa match krävs det en mycket bättre inställning högre press fån mittfältet / backlinjen snabbare passningsspel helst med ett tillslag.

Viktigt att med obändig positivitet oförtrutet skapa många avslut helst med ett tillslag mycket gärna på varierande avstånd från målet genom att hela tiden spelarna rör sig för att göra sig spelbara för varandra och försvåra för motståndarna.

I de två senaste matcherna har det visat sig att det vi gjort mål direkt på 2 inlägg tack vare att några medspelare påverkat spelet genom att försöka göra mål men de har inte nått bollen som istället fortsatt sin egen förutbestämda väg in i mål.

Vilken slutsats kan vi dra av detta ?

Om vi kan välja så försök att slå inläggen så att de går emot mål då finns chansen att någon förpassar bollen i mål eller att inlägget gå direkt i mål på med av att några medspelare påverkar spelet.

Med rätt vilja och inställningen att ge allt för laget med mycket jävlar anamma att hela tiden lägga energin på det som vi själva kan påverka.

I sak som vi bör försöka täta till är att stoppa framspel rakt framifrån mellan våra mittbackar.

OBS det var ingen sådan framspelning i just denna matchen såsom jag ser det.

BP:s mål fanns det endast en möjlighet att stoppa, det var mycket nära att en KFF spelare hann fram för att täcka skottet, en underbar träff BP:s Petrovic fick vid 1 - 0 målet.

Jag tycker att vi hade en del tur i 1:a halvlek vi kunde ha legat under med 3 - 0.

Ett stort tack till Petter W som nästan bl.a. tillsammans med Lasse J fick 2 vinster fredag/lördag.

Hästen Emelie Clipper
blev 2:a på Lopp 6 V5-3 Kalmar
24/7 2009