måndag 6 juli 2009

Osäker omstart av allsvenskan


Dags för match på mäktiga Swedbank Stadion.

Äntligen dags för match i allsvenskan igen för svenska mästarna. Redan igår åkte laget ner till Malmö för att förbereda sig för mötet mot Malmö FF. En motståndare Kalmar haft svårt för på bortaplan genom åren.

På de 8 senaste matcherna i Malmö har Kalmar bara vunnit 2, spelat oavgjort 2 och förlorat 4. Statistiken talar alltså emot Kalmar ikväll. Det gör också min magkänsla inför den här matchen. Utan att våga spekulera så där värst mycket i vilket lag Nanne har tänkt att ställa på benen så håller väl de flesta med om att truppen har problem.

Naturligtvis är det backsidan som jag i första hand tänker när jag skriver problem. I senaste träningsmatchen mot J-köping Södra så spelade ju kapten Rydström back. Det hoppas vi slippa se ikväll. Larsson-Lantz i mitten är väl inget vågat tips. Inte heller att Nouri tar högersidan. Men vänsatrsidan?????

Intressant att se om Nanne sätter David Elm ensam på topp eller inte. Kanske ännu mer intressant att se i vilken form brorsan Rasmus befinner sig i. Har den unge mittfältaren orkat ladda om batterierna efter U-21 EM eller inte. Mer än så vågar jag inte spekulera i vad gäller startelvan. Osäkert, sa Bull.

Kalmar som var extremt formstarka innan uppehållet, och dessutom är 2 poäng före dagens motståndare i tabellen, måste få en bättre start på omstarten än vad som var fallet i inledningen av serien. Laget har absolut inte råd med några dippar nu. Samtidigt är KFF inne i en hysterisk del av säsongen med 6 matcher på 20 dagar, där matcherna mot ungerska Debrecen i CL-kvalet kommer att tära på krafterna.

Men en seger mot MFF idag skulle ge laget den flygande start på höstsäsongen man så väl behöver. Å varför inte! MFF är darriga och har svårt att få de namnkunniga lirarna att lira. Hoppas Kalmar tar chansen och fixar 3 poäng på Sveriges fräckaste arena.

/Redaktören

Inga kommentarer: