torsdag 23 juli 2009

Ny brasse i Kalmar FF



Reinaldo da Silva är namnet på Kalmar FFs senaste brassetillskott. Den 25-årige mittfältaren landar redan idag och kan var svaret på Rasmus Elms ersättare.

Reinaldo tillhör brasseklubben Palmeiras men har den senaste tiden varit utlånad till serie A-klubbarna Americas och Nautica. En spelare med goda referenser och en hel kasse erfarenhet från betydligt bättre ligor än Allsvenskan kan väl aldrig var fel. Men så är det det här med att komma in i det svenska systemet och allt vad det nu innebär. Något som kan ta tid för brassar. Fråga Nanne eller Gais.

– Det är en erfaren spelare med rutin från många matcher i serie A, säger Svante Samuelsson till Barometern nu i kväll.
Jo, det låter ju flott! Notera att det Svante menar är brasilianska serie A. En annan intressant sak är att Reinaldo beskrivs som en defensiv mittfältare... ja, i brassemening då alltså. Vad det nu innebär? Svante säger vidare till bland annat Aftonbladet att:
- Han är mer en tvåvägsspelare än vad vi är vana vid att se hos brasilianska mittfältare.
Jaha???

KFF kommer till att börja med att låna Reinaldo säsongen ut och har sedan en köpoption på honom. Sedan kan man ju alltid undra varför han blivit så kortlivad i sina tidigare klubbar för? Problemkille eller bara en som inte räcker till? Om han passar i Kalmar får vi svar på senare i höst. Nåväl, har allt fallit på plats så ska han vara i stan vid det här laget. Det är väl bara att säga välkommen till Kalmar då Reinaldo da Silva.

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Vi får ge Reinalde chansen att visa vad han går för.

Välkommen Reinaldo till Kalmar FF.

Bem-vindo ao Reinaldo Kalmar FF.