onsdag 22 juli 2009

Nu kan det börja byggas i Kalmar

Johnny Petersson jublar, fansen jublar, Nanne jublar (i stillhet), spelarna jublar (säkert) och ja, hela Kalmar med omnejd jublar över Regeringsrättens beslut som kom idag. Beslutet som säger att RR inte pröva ärendet kring arenabygget i Kalmar. Nu är det bara att börja bygga.

Även om beslutet från RR om att inte ta upp ärendet kring arenan var väntat så var det ändå en lättnad att det till slut kom. Nu är det slut med överklaganden från Mr X och spaden kan äntligen sättas i marken utanför IKEA. För så blir det väl? Jo.

– Jag är glad idag. Beslutet är väntat, vi har fått rätt i två instanser, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Peterson till Östran.
- Efter många sömnlösa nätter är äntligen allt klart och vi kan förverkliga de planer som kommer få stor betydelse för Kalmar, fortsätter ordföranden Johnny Petersson till Barometern.

Nu är det bara att gå ut och söka en ny byggherre för projektet, eftersom PEAB inte behöver anlitas mer, åsså köra igång. Tidigast 2011 räknar klubbledningen med att bygget ska stå klart. Tacka Mr X, som ihärdigt överklagat och överklagat till ingen nytta, att arenan nu blir minst 1 år försenad. TACK Mr X!!!
-------------------------------------------------------------------

Nu laddar vi om alla batterier och kör över ungrarna ikväll. Även om de fick nattasömnen förstörd så lär det bli stentufft. Undrar om Mr X sitter på läktaren?
-------------------------------------------------------------------

Bara 3856 biljetter sålda till CL-kvalet ikväll. Det låter ju fiaskoartat lite. Hur ska då Kalmarborna kunna fylla en ny arena i framtiden? Har Mr X en point i sitt agerande trots allt? Låt oss inte hoppas det :( Hade jag varit ledig eller bott i Kalmar så hade jag inte tvekat att gå dit. 3856... bor det inte fler i stan eller är smålänningar trots allt för snåla för att gå på fotboll?
-------------------------------------------------------------------

Namnförslag till den nya arenan: Elm Stadion

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Angående publiken 3866.

så tror jag att de enbart får ta in 3865 personer vid "Europa Cup matcher"

jag tror att det enbart finns 3865 sittplatser på Fredriksskans.

Jag vet inte om de hade kommit flera personer om funnits flera sittplatser priset är i högsta grad avgörande det ser vi om vi tittar på Nya Gamla Ullevi.

GAIS har stora svårigheter att belägga arenan samtidigt som de tar hutlöst mycket betalt speciellt vid derbymatcher.