måndag 13 juli 2009

Kalmar FF tar ensamma över arenaprojektet

Kalmar FF ser ingen annan utväg på arenaprojektet än att nu ensamma ta över hela kakan själva. Ett beslut som var väntat för Redaktören eftersom ordförande Johnny Petersson redan för en dryg månad sedan sa till den här bloggen att KFF måste hitta nya vägar för att arenan ska kunna bli verklighet.

Men ändå ramlar nyheten ner som en bomb. Inte minst med tanke på att Regeringsrätten inte har gett ett definitivt klartecken i ärendet. Ändå lämnar Svea fastigheter över hela ärendet till KFF som bugar, tackar och tar emot paketet för att sedan förvalta det vidare till verklighet.
– Det är den framkomliga vägen, säger KFF:s ordförande Johnny Petersson till Barometern.se och jag förstår karln.

Ändå är det ett svajigt projekt som KFF tar över. Det råder stor osäkerhet i många frågor utom möjligen den att det inte kommer att bli en centralt placerad arena. Arenan kommer att byggas bredvid IKEA på kvarteret Bilen.

Nu är inte var, utan snarare att, arenan kommer att byggas som är det fina i kråksången. Även om det är en stor chansning med tanke på det relativt låga publiksnittet på KFFs matcher så finns det förstås många fördelar med arenabygget. Fler arbetstillfällen, förhoppningsvis ett ökat publikintresse och framför allt enorma möjligheter för Kalmar FF att bedriva sin elitverksamhet. Men det finns också en parameter som kanske är viktigast av allt. Nanne stannar sannolikt kvar i klubben och kan fortsätta sitt arbete med att fostra talanger till svenska mästare.
Kort sagt...en god nyhet!!!

Men innan vi alla ropar hej så måste alltså Regeringsrätten ge ett godkännande och köra över han som protesterar in i det sista och vill stoppa bygget. Men enligt KFFs orförande Petersson så ska ju inte det vara några problem. Hoppas han har rätt där :)

/Redaktören

Inga kommentarer: