onsdag 22 juli 2009

CL-sagan över

3-1 mot Debrecen räckte inte för att sagan om fortsatt spel i Champions League skulle bli verklighet. Ett tidigt mål av ungrarnas József Varga satte stopp för Kalmar den här gången.

När József Varga sprang emellan Kalmars båda mittbackar i djupled och fick bollen förbi Wastå i målet efter 13 minuters spel så var det egentligen över. Gapet fram till en 4-1 seger och vidare spel ute i Europa blev för stort. Det hjälpte liksom inte att KFF ägde matchen i typ 79 minuter. Anfallen blev mer och mer desperata och allt för många och långa bollar hittade allt mer sällan rätt adress på Debrecens planhalva.

Mendes var bra, Tobias Eriksson var enorm i sitt abete och sitt spel ute på planen och Rasmus Elm var fantastiskt större delen av matchen. Redaktören vill även dela ut pluspoäng till David Elm som jag för mitt liv inte kan förstå varför han blev utbytt för. Om det inte var p g a en skada så var det banne mig tjänstefel av Nanne att ta ut en av de spelare som skapade farligheter framåt. Att Lasse Johansson kom in som defensiv mittfältare på Tobbe Carlssons bekostnad kan jag köpa. Även fast Tobbe C var ok. Att på så sätt flytta fram spelet på banan var bra tänkt. Men att ta ut David Elm var korkat. Sobralense kunde gärna ha fått gått ut efter 32 minuter spel och hans inlägg till Mendes som gav 2-1. Snyggt förvisso. Men också det enda han uträttade korrekt på banan. Santos inhopp var bra.

Kalmar blev blåsta på en solklar straff i slutet av första halvlek. Där borde verkligen den ryske domaren ha blåst. Synd eftersom KFF var på gång i matchen just då. 3-1 i halvtid hade kanske räckt med tanke på hur starka Kalmar var i matchen då och i inledningen av andra halvan. Fast sådana frågor lär vi ju aldrig få svar på. Nu fick Kalmar en straff ändå. En straff som planens gigant Rasmus Elm satte fram till 3-1. Rasmus andra mål för kvällen. Men sedan var det slut på det roliga.

KFF såg tröttare och tröttare ut ju längre matchen led. Svetten dröp, krafterna tröt och därmed också förmågan att arbeta sig upp i anfallande straffområde igen. Jag tycker synd om killarna som slet och offrade sig för en 4-1 seger. Ett resultat som hade tagit dem vidare i kvalet.

Sagan är över. Sagan är slut. Nu är det bara att fokusera maximalt på Allsvenskan igen för Kalmar FFs del. Det positiva idag får väl då istället vara det att Regeringsrätten valde att avslå överklagan och att arenan nu kan bli verklighet i stan 2011. Alltid något :)