lördag 4 juli 2009

Silly season #2


Ålander i all ära, men var är de vassa lirarna?

26-årige sundsvallsspelaren Stefan Ålander är säkert en festlig fyr som vet hur man spelar boll. Men var det detta nyförvärv som vi Kalmarfans drömde om när klubben nu äntligen blev svenska mästare?

Lägg därtill två brassefiaskon i år. Leandro blev sjuk och åkte hem igen och Marcelo Julio Victoriana, som fortfarande bara provspelar för KFF, är skadad. Nu ryktas det dessutom om att Trelleborgs mittfältare Magnus Andersson är på gång in. Jaha! Ska Magnus Andersson ersätta Rasmus Elm? Nej, var är de klasspelare som det talats om tidigare? Varför vill inga riktgt "feta" namn skriva på för Kalmar?

IFK Göteborg tog SM-guld 2007 och har nu Kalle Svensson, Kim Christensen och Tobias Hyséns underskrifter. Vad har vi? Stefan Ålanders... Jag ska inte klanka ner på just Ålander. Han kan säkert lyckas bra som sin forne lagkamrat Tobias Eriksson gjort i den rödvita dressen. Men nu stundar CL-kval och en mycket tuff fortsättning på Allsvenskan. Då behövs tyngre namn.

Elfsborg blev också svenska mästare här om året. Sedan dess står spelarna på kö för att få vara med och spela boll på Borås arena. Dessutom riktigt bra spelare. Blir det någon klubb som får Tobias Linderoths signatur så lär det bli Elfsborg. Vad kan KFF få i framtien? Magnus Andersson! En viss skillad det.

Jag vet inte hur snacket går där på Fredriksskans. Men jag hoppas att de riktigt bra spelarna kan stanna kvar i framtiden (läs bröderna Elm plus en massa bra brassar) som de nästan uteslutande gör i mina två exempel IFK Göteborg och Elfsborg.
- Mild sätter ju så höga priser på oss så ingen vill köpa, sa Mattias Bjärsmyr till mig innan sommaren.
En taktik som har funkat rätt bra för IFK, so far!

Den stora skillnaden mellan bland annat västlagen och Kalmar FF är att förvinner en stjärna ut så ersätts han ändå med ett mycket vasst alternativ. Önskar att detta kunde bli verklighet även i Kalmar FF framöver. Vi kan inte bara hålla på att göra medelmåttor bra för att sedan se dem lämna klubben snabbare än vinden viner över Fredriksskans.

Antar att Barometern och Östran jubla mest över Ålandervärvningen. Nu får de ju något att skriva om igen.

/Redaktören

2 kommentarer:

Anders sa...

Vem ska de värva då? KFFs filosofi har aldrig varit att värva storslaget. Visst vore det fint med Wanderson eller Chalie Davies, men det är ju ganska orealistiskt de kan ju inte gärna slåss med Ajax om spelare. Nej det är från topplagen i SE och bottenlagen i AS som nyförvärven kan hämtas och så Brasilen då förstås. Förövrigt har nu Magnus Andersson tackat nej till KFF, vilket jag tycker var synd. Tror han hade vart en bättre värvning än Linderoth.

Redaktören sa...

Jag tror att Kalmar FF kan höja blicken en aning och hitta spelare som håller högre klass än exempelvis Ålander. Jag är övertygad om att pengarna till detta finns i föreningen. Ok Wanderson ska Gais visst ha 30 millar för. Det kanske inte funkar. Men spelare strax där under.

Linderoth är bra mycket bättre än Magnus Andersson.