lördag 18 juli 2009

Tre poäng mot BP

Även om det satt långt inne så blev det tillslut 3 nya friska poäng för Kalmar FF efter 3-1 (0-1) mot Brommapojkarna. Men att ha som (o)vana att inleda matcherna med att släppa in baklängesmål är en farlig väg att vinna matcherna på. Dessutom finns risken att allt för många KFF-fans får hjärtstopp innan matcherna är över.

Nu ska tilläggas att jag inte såg matchen på plats. Även om det höll på att bli så ändå eftersom tennisen i Båstad höll på att regna bort.
- Sätt er i bilen och åk till Kalmar och ställ några frågor till Rasmus angående ryktena om Everton, blev ordern från kvällens redaktör.
Nu behövdes inte det eftersom regnet slutade och tennisen kunde spelas som planerat. Attans skit!

Nåväl, efter att ha följt matchen via dator och mobil så framstod det ju snabbt att Kalmar ännu en gång försatte sig i ett onödigt prikärt läge när BP gjorde 1-0. Men tacka inhoppartrion Mendes, Johansson och Santos för att vändningen kom med knappa kvarten kvar. Straffen såg enkel ut, men öppnade upp hela Kalmars spel och när sedan både tvåan och trean kom så visar det ju bara vilken otrolig moral det här laget har. Santos mål klart snyggast!

Även om Kalmar har en match mer spelad än topplagen så ligger de ändå tvåa i tabellen just nu. Vem hade trott det i inledningen av Allsvenskan 2009? Inte jag i alla fall. Men så har jag ingen sådan lagmoral i mig som Nannes gubbar tycks ha. Som supporter är man väl alltid för negativ...eller hur?
-------------------------------------------------------------------

Rasmus verkar nu för första gången på allvar vara på väg bort från Kalmar. De envisa ryktena kring hans flytt till Everton bara förstärks av att Johnny P och Svante S bekräftar att klubbarna fört samtal med varandra. Dessutom börjar Rasmus själv att snacka i termer som skrämmer:
– Premier League är en av de bästa ligorna, hade varit trevligt att spela där. Men det är absolut inget jag tänker på, sa Rasmus till PPV under kvällen.
Sagan om fortsatt spel för Rasmus Elm i Kalmar FF verkar vara över. Nu lockar nya utmaningar och nya klubbar som kan utveckla honom till en superstjärna. Men glöm aldrig var du fick din fotbollsuppfostran Rasmus? I Johansfors...ok. Nja, den mer elitinriktade menar jag förstås.

Mer läsning i ärendet Elm på Barometern.se eller på Aftonbladet.se eller hos Östran.
Om matchen mot BP kan du läsa här eller här eller här hos Östran.

/Redaktören

Inga kommentarer: