måndag 27 juli 2009

Santos flyttar hem igen



Santos hemma för gott.

Välkommen tillbaka då Ricardo Santos. För nu är det klart att brassen lämnar Jönköping Södra och flyttar hem till Kalmar FF igen. Ett beslut som känns som det enda rätta från KFFs sida.

Ricardo Santos som varit utlånad från Kalmar FF i en och en halv säsong har mäktat med 12 mål för Åtvidaberg och 7 under våren i Jönköpings Södra och gjort smålänningarna till ett topplag i Superettan. Nu är det dags att visa kalmarpubliken att han även kan producera i Allsvenskan. Troligtvis stanna Santos säsongen ut säger klubbossen, Svante Samuelsson, till Barometern.

Det känns som Santos är en annan spelare och person efter sina utflykter. Mer mogen både på och utanför planen och mer sugen på att visa vad han egentligen kan. Utvecklingskurvan har gått brant uppför för brassen som välkomnas hem till Fredriksskans på allvar nu.

Santos tycker jag visade att han duger i KFF med sina insatser i så väl CL-kvalet som i Allsvenskan. Han kommer att växa ytterligare under Nannes vaksamma ögon och kanske bli den pusselbit i anfallet som KFF delvis saknat trots ideliga segrar.

Nu vågar man ju till och med drömma om en tid efter Rasmus... nä... det var väl att ta i. Men det ligger lite i det ;)

/Redaktören

2 kommentarer:

Owe sa...

Hej Redaktören !

Du har en fin bredd i din journalistiska sportådra.

Jag skall bara säga att jag har alltid gillat Richardo "Pantro" Santos mycket för att han alltid är positiv det som jag ibland önskar är att han som är stenhård i kroppen använder sin kroppstyrka mer samt att han försöker anstränga sig extra mycket på alla bollar.

Richardo och Igor (tolken) har idag och igår varit och hälsat på hos Cesar S i Köpenhamn det är viktigt att vara rädd om sina riktiga vänner.

OBS jag har även en stor förkärlek till Abiola Dauda det jag önskar avseende Abiola förstår och inser att om han enorm snabbhet och om han använder sig av varierande skott Abiola har ett enormt fint skott.

Please Aiola skjut oftare.

Här kommer en kommentar som har med kvällens match mellan Kopparbergs Göteborg FC - Umeå IK 1 - 0

Målet gjort av Linnea Liljegärd genom ett underbart motlägg Linnea visar genom sitt sätt att anstränga sig extra ett fördömme för sina lagkamrater.

Slutsats : K GFC gjorde en mycket fin kämpainsats det är starkt att vinna mot Umeå IK.

Extra plus till Lisa Ek, Hedvig Lindahl, Jane Törnqvist, Caroline Näfver, rivjärnet Marlene Sjöberg, Sara Linden, Linnea Liljegärd.

Publik: 1157

Dock hoppas jag att Johanna Almgren försöker jobba bort sitt sätt att verka ointresserad i vissa lägen när bollen slås emot henne ( d.v.s. hon verkar inte förstå att bollen är till henne, + att ofta går hon inåt med bollen istället för snabbt spela upp bollen via kanten upp mot yttermittfältet eller anfallet OBS det säger jag inte för dissa Johanna A utan istället för att hon jobba med att förbättra sig avseende spelförståelse.

Komigen Johanna Almgren visa att jag har fel och att det är DU som har rätt. (om du läser detta Johanna A) ingen blir gladare än jag om jag har fel och att du har rätt.

Det jag hoppas på att K GFC försöker att hålla ihop lagdelarna bättre i matchen på Torsdag kväll 30/7 Kl 18:00 i Svenska Cupen

Redaktören sa...

Som vanligt ett gött inlägg från Owe.
Fast dauda gillar jag inte riktigt.
Men ditt stöd till Johanna A gillar jag. En härlig tjej som haft mycket otur en har en enorm potentiel.