fredag 21 augusti 2009

Inför AIK


Foto: Mattias Johansson, 2007.
Det gäller att ta uppgiften på rätt sätt mot AIK.

Dags för match mot serieledarna AIK på Råsunda. En match präglad av serieledningskaraktär, men också en match som kan vara Rasmus Elms sista i Kalmartröjan.

Stora starka AIK hemma på Råsunda blir sannerligen ingen enkel uppgift för Kalmar även om det blev seger för KFF 2007. Det är också den enda segern Kalmar mäktat med på de senaste 6 matcherna lagen möts i Solna. 2 matcher har slutat oavgjort och 3 har slutat med AIK-seger. Förra säsongen KFF var på besök blev det 0-0 och när lagen drabbade samman på Fredriksskans i våras så vann AIK med 1-0 efter att Ivan Obolo nickat in segermålet redan efter 12 minuter. Då var å andra sidan Kalmar ett rätt stukat lag med stora problem i det egna spelet.

Nu mår Kalmar bättre även om de 2 senaste matcherna varit si så där. Minns att smålänningarna slog Elfsborg dess för innan. AIK å sin sida har inte förlorat sedan den 25 maj då Gefle vann med 1-0. Hemma på Råsunda har AIK bara 2 förluster så tidigt som i april månad mot i turordning Malmö FF och Helsingborg. Så statistikt sett ser det tufft ut för Kalmar att plocka pinnar i Solna. Men, skam den som ger sig på förhand.

Kalmar måste givetvis se upp med Ivan Obolo som när han ges minsta möjlighet gärna går upp och nickar in bollen i motståndarmålet. Just där, i luftrummer inne i boxen, måste KFFs försvar visa rejäl pondus och hela tiden ha koll på var Obolo rör sig. Han är helt enkelt livsfarlig. Men sätts AIK under press högt upp i banan, som i cupmatchen mot Mjällby exempelvis, så går laget att störa. Speciellt konfunderade lär de bli om detta sker på deras egna hemmaplan. Frågan är bara hur högt upp Kalmar vågar stå upp. Högt hoppas jag.

Även lagspelaren och pådrivaren Daniel Tjernström är mycket viktig att hålla ett extra öga på för vår lagmaskin Henrik Rydström. Kan bli härliga dueller dessa två emellan. De måste Rydtröm vinna.

Smolken i bägaren verkar bli den att Rasmus Elm troligen gör sin sista match i KFFs härligt röd/vita dress (om de nu inte spelar i helvitt ;) Saknaden efter Rasmus kommer att bli enorm och troligtvis mer betydelsefull för föreningen än tidigare spelarflykter. Men, först ser han till att hjälpa sitt Kalmar FF till 3 nya friska, goa, härliga och underbara poäng mot AIK. Rasmus skadeproblem verkar vara ok och det mesta tyder på att foten håller och att lillebror Elm finns med i startelvan. Skulle sitta fint om ex AIKaren Daniel Mendes fick sätta en strut ;)

Här hittar du truppen till mötet mot matchen på Råsunda.
Se där ja... krönikör Ström tippar samma resultat som jag :)

Redaktörens (å Ströms) tips: 1-1

/Redaktören

Inga kommentarer: