tisdag 11 augusti 2009

Rasmus svullnar upp och får ledigt


Killen är glödhet.

Rasmus Elm är verkligen mannen med stort M just nu. 21-åringen har lyckats skapa en sådant intresse i fotbollssverige att allt... precis allt om honom nu noteras, redigeras och publiceras. Det senaste: En svullen fot och ledigt från fredagsträningen för att söka ny klubbadress.

Den svullna foten ska visst bero på att han fått en del smällar de senaste matcherna och kan nu tvingas avstå morgondagens landskamp mot Finland. Ja, jag tror att Rasmus Elm lätt skulle vara en man för startelvan om han nu kan spela. Det hoppas vi väl alla att han kan.

Men det är inte den svullna foten som håller honom borta från fredagens träning. Nä, tack vare att han är avstängd från matchen mot Gefle på lördag så ger klubbledningen honom ledigt för att göra en liten turné runt om i Europa och kolla läget hos några intresserade klubbar.
- Vi hindrar inte honom om han nu tycker det är viktigt, säger Kalmars Svante Samuelsson till fotbollskanalen.se.
Nä, varför skulle han det.

Killen har fått status, pondus, respekt. Ja kalla det för vad ni vill. Rasmus Elm är så glödhet nu så bara man närmar sig honom så tar det eld. Inget negativt... det liksom bara är så. Nu hänger allt bara på om han stannar säsongen ut eller inte. För nu är Rasmus Elm definitivt förlorad för Kalmar FF. Jag ber till högre makter att han stannar till november så vi kan bärga de andra raka SM-guldet i höst.

Rasmus Elmsåpan... ja den lär dominera radio- TV- och tidningsrubrikerna ett bra tag till. Det här är liksom bara början.

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Jag tror fortfarande att Rasmus stannar tills säsongen är slut.

Orsak: han får mer tid på sig att flytta och acklimatisera i den nya klubben d.v.s. Rasmus slipper att stressa iväg.

Även om Rasmus, Ulla, Patrik M och kanske S åker iväg på sin känna in sig på sin turne behöver säkert Rasmus säkert minst en månad för hitta till rätt ställe d.v.s. tills beslutet har mognat.

Restid som Rasmus fick tack vare varningen i Halmstad, varningen som Rasmus tyckte var felaktig.

Det betyder inte att Rasmus är omogen utan tvärtom Rasmus är klok nog att tänka efter innan han kör vidare.

Carpe diem.

Jag tror att du blir bönhörd.

Samtidigt har Kalmar FF många sköna killar Petter Wastå, Joachim Lantz, Stefan Larsson, Tobias Eriksson, Tobias Carlsson, Zlatan Azinovic, Daniel Sobralense, Daniel Mendes, David Elm,
Abiola Dauda, Micke Eklund,
Lasse Johansson,
Markus Thorbjörnsson,
Petter Lennartsson, Robin Östlind,
Erik Israelsson, Emin Nouri, Richardo "Pantro" Santos,
Jimmie Augustsson, Ludvig Öhman och förhoppningsvis Reinaldo m.fl.

OBS flera av dessa spelare har en inneboende kompetens som de borde plocka fram mycket oftare.

Vad flera av dessa yngre spelare behöver är att få känna förtroende genom att få matchtid.

Blåvitt är mycket bättre på att ge yngre spelare större förtroende, ofta visar de att de växer genom få förtroende, jag tror att samma sak skulle ske om vi gav de yngre spelarna chansen.

Jag håller tummarna för Kalmar FF och för Rasmus Elm med familj samt att det blir bra för alla parter.